Jaký denim je jaký?

Clean vs Detox

Freshlabels, 28. 8. 2024
Další článek

Móda se v posledních letech stává jasným ukazatelem, že trendy letí. Každý rok, měsíc nebo týden je zde něco nového, co si lidé oblíbí. Je zde však pár kousků, které se drží na výsluní několik desítek let. Jsou to džíny a právě o nich a jejich udržitelných modelech si dnes řekneme.

Výroba a zpracování denimu je pro spoustu firem velké téma. Na jeho výrobu se využije velké množství nebezpečných chemikálií, barviv a společně s tím se spotřebuje obrovské množství vody a pro přírodu je to enormní zásah. Ve výrobě denimu jsou zde i výrobci, kteří to vzali za druhý konec. Za ten lepší konec.

Armedangels Detox Denim

Německá značka Armedangel to vzala pěkně poctivě a vyrábí tzv. Detox Denim. Inovace je slovo, které se tady nebojíme použit. Žádné hnojiva, pesticidy ani chlorované bělidla. Džínový průmysl jako takový umí být velice toxický, ale právě Armedangels díky této výrobě zastavila téměř 2 miliony kilogramů emisí skleníkových plynů do atmosféry.

Thinking Mu Clean Denim

Druhou stranu zabírá například španělská značka Thinking Mu. Ta nedělá své výrobky pomocí Detox Denim, ale tzv. Clean Denim. Všechny kousky, které tímto procesem projdou mají certifikaci OCS (Organic Blended Content Standard) a jsou vyrobeny z organické bavlny, konopného vlákna nebo tencelu a recyklovaných materiálů.

Tak jako tak, s barcelonským Thinking Mu nebo kolínským Armedangels neuděláte krok vedle na cestě k udržitelnějšímu šatníku. Pokud ještě nevíte které vybrat, podívejte se na náš web Freshlabels.cz a vyberte si ten pravý kousek jen pro vás.