Udržitelnost je i péče o oblečení

7 tipů na základní domácí opravy s Fjällräven

Freshlabels, 16. 3. 2024
Další článek

Udržitelnost znamená se o svoje oblečení i dobře starat, aby vydrželo co nejdéle. Jejich životnost je tak do velké míry i ve vašich rukou a vězte, že spoustu “problémů”, které během nošení možná budete řešit, zvládnete opravit sami. Podívejte se na tipy od Fjällräven, které vám s péčí o ně pomohou.

Dvěma hlavními oblastmi, na které se Fjällräven při výrobě svých produktů zaměřuje, jsou životnost a nadčasový design. Propojením obojího výrobek nejen fyzicky obstojí v náročných podmínkách po mnoho sezon a má svou „emocionální životnost“, i vy budete rádi používat dlouhá léta. A čím déle budete výrobek používat, tím více se snižuje jeho dopad na životní prostředí, protože nebudete zbytečně kupovat nový produkt.

Životnost výrobků však nesouvisí pouze s odolnými materiály a nadčasovým designem. Souvisí také s tím, jak se o ně staráte. Pokud budete věnovat čas jejich opravám, prodloužíte životnost ještě více. Podívejte se na videa, která podrobně popisují, jak některé opravy zvládnout doma. A připravte tak své oblíbené kousky na další dobrodružství.

Jak zalátat díru na kalhotách

Šplhání po horách, vysokohorské túry, ostré rohy v kanceláři, některé podmínky jsou pro vybavení náročné. Stejně jako občas přijde díra nečekaně. Ale s troškou úsilí, základním vybavením a pár minutami času si poradíte i s dírou na kalhotách. 

Jak vyměnit jezdce zipu

Všechno zapínání, rozepínání, další zapínání a pak zase rozepínání bundy může být pro jezdce zipu trochu moc. Ale nebojte, dá se snadno opravit během chvíle.

Jak vyčistit batoh Kånken

Když se vám povede batoh Kånken ušpinit opravdu hodně, nikdy ho nedávejte do pračky. Místo toho se podívejte na video, jak batoh šetrně a pořádně vyčistit.

Jak zalátat díru na péřové bundě

Každodenní nošení představuje pro péřovou bundu velkou zátěž. Nedopusťte, aby vám v cestě za dalšími hodinami strávenými venku stála díra na bundě.

Jak přišít knoflík na košili

Přišít knoflík? Rychlovka a je to snadné, zvládnete to za chvíli.

Jak opravit zip

Nevzdávejte se své staré bundy jen kvůli poškozenému zipu. Naučíme vás ho snadno opravit.

Nezapomínejte na vosk

Životnost výrobků z materiálu G-1000 prodloužíte voskováním voskem Greenland Wax. Stačí vosk vetřít do materiálu, následně zahřát a povrch se stane voděodolným během vteřin a snadno. 

Stále hledáte oblečení do přírody, které perfektně sedí i dlouho vydrží? Podívejte se na širokou nabídku produktů Fjällräven, mezi které právě přibylo i několik novinek pro nadcházející jarní sezónu.