Inspirující ženy, které stojí za významnými značkami

Ženy ve světě módy

Freshlabels, 29. 2. 2024
Další článek

Na oslavu mezinárodního dne žen jsme se rozhodli představit významné ženy ze světa módy. V našem portfoliu vybíráte produkty od značek ze všech koutů světa. Věděli jste, že za spoustou z nich stojí právě ženy? Podívejte se, které značky to jsou.

Jenna Johnson, Patagonia

Ženy ve světě módy - Jenna Johnson

Jenna Johnson je prezidentkou společnosti Patagonia Inc. V této roli se zaměřuje na udržitelnost a odpovědnost v podnikání, což se projevuje v mnoha oblastech, včetně používání obnovitelné energie, nebo v používání recyklovaných materiálů. Jenna se také aktivně podílí na organizování kampaní, které mají za cíl podpořit celkovou ochranu životního prostředí a zlepšit podmínky pracovníků v textilním průmyslu. Její vize a vůdcovství v oblasti udržitelnosti pomohli Patagonii Inc. stát se průkopníkem v oblasti podnikání s pozitivním dopadem na společnost i přírodu.

Laure Browne, Veja

Ženy ve světě módy - Laure Browne

Laure Browne je výkonnou ředitelkou společnosti Veja, značky vyrábějící ikonické udržitelné tenisky. Laure se snaží dosáhnout rovnováhy mezi ziskem a udržitelností a zaměřuje se na to, aby bylo vše včetně výroby, přepravy a prodeje co nejvíce šetrné k životnímu prostředí. Ve spolupráci s místními farmáři a průmyslovými partnery se také snaží minimalizovat dopad výroby Veja na lidské zdroje a zlepšovat pracovní podmínky zaměstnanců.

Caroline Lind, Sandqvist

Ženy ve světě módy - Caroline Lind

Caroline Lind je CEO značky https://www.freshlabels.cz/sandqvist/, která se specializuje na výrobu kvalitních a extra odolných batohů, kabelek a dalších doplňků. Caroline klade důraz na udržitelnost a etické zásady, což se odráží zejména v používání přírodních materiálů a výrobě šetrné k životnímu prostředí. Caroline se také snaží zlepšovat pracovní podmínky a chránít práva pracovníků v textilním průmyslu. Ve společnosti Sandqvist například v nedávné době zavedla čtyřdenní pracovní týden.

Stephania van den Berg, Dopper

Ženy ve světě módy -Stephanie van den Berg

Stephanie van den Berg je Head of International Sales Manager v nizozemské společnosti Dopper, která vyrábí ekologické a udržitelné lahve na pití. Stephania se snaží šířit zprávu o nutnosti změny způsobu života s ohledem na udržitelnost a bojovat proti plastovému odpadu v oceánech. Její práce ve společnosti Dopper zahrnuje rozvíjení a implementaci strategií pro mezinárodní prodej a rozšíření značky do nových trhů po celém světě.