Ikonické pantofle, které by neměly chybět v žádném botníku..

Birkenstock

Vendy Müllerová, 11. 7. 2023
Další článek

Birkenstock je náš love-brand. Pohodlné ergonomické pantofle, které už dávno nejsou jen na doma, ale zazáříte s nimi ve městě, u bazénu, na procházce nebo i kdekoliv jinde. Máme pro vás něco málo o historii značky, top modely a odpověď na to, proč právě Birkenstock.

Trocha historie

  • Birkenstock je německá značka, která se zaměřuje na výrobu sandálů a pantoflí s ergonomickými vložkami. Historie značky sahá až do roku 1774, kdy zakladatel Johann Adam Birkenstock začal vyrábět a prodávat boty v německém městě Langen-Bergheim.
  • Průlomový okamžik pro Birkenstock přišel v roce 1964, kdy byl vyvinut první sandál s unikátní anatomickou vložkou, která byla navržen tak, aby se přizpůsobila noze a poskytovala oporu a pohodlí a stala se tak ikonickým prvkem značky.
  • V 70. letech se Birkenstock staly módním trendem, především v kontrakultuře a hnutí hippies, což přispělo k jejich rychle rostoucí popularitě.
  • V roce 1990 převzala řízení značky čtvrtá generace a do vedení nastoupil Alex Birkenstock. Ten se rozhodl rozšířit značku na mezinárodní trhy. Birkenstock se staly oblíbenou značkou nejen v Evropě, ale také ve Spojených státech a Japonsku.
  • V současné době Birkenstock nabízí širokou škálu modelů a drží si svou pověst jako jedny z nejpohodlnějších značek bot na světě. Jejich obuv je vyráběna s důrazem na tradiční řemeslnou práci a používají přírodní materiály, jako je kůže a korek. Birkenstock se staly ikonickými a vyjadřují kombinaci stylu, komfortu a kvality, kterou má každý rád.

Top modely

Birkenstock vyrábí širokou školu modelů pantoflí, ale mezi nejpopulárnější patří Arizona, Boston a Gizeh. Každý z těchto modelů má své unikátní rysy a design, které máme moc rádi.

  • Arizona je jedním asi nejvíce ikonický model Birkenstock. Tento unisex model má dva popruhy s přezkami, které umožňují individuální přizpůsobení noze kvůli pohodlí. Hlavním rysem Arizona je anatomicky tvarovaný korkový podpatek, který se přizpůsobuje noze a poskytuje oporu a pohodlí.
  • Model Boston je zase známý svým uzavřeným designem s otevřenou patou a páskem přes nárt. Má charakteristický nášlap z měkké kůže, který dodává pocit pohodlí a skvělou oporu. Boston je ideální volbou pro ty, kteří preferují větší krytí nohou a chtějí pohodlné pantofle, které mohou nosit jak doma, tak i venku.
  • Model Gizeh je oblíbený zejména mezi ženami. Má tenký pásek přes prsty a nastavitelnou přezku, která umožňuje přizpůsobení pantofle noze. Tato elegantní bota je vyrobena z kvalitní kůže a má tenký podpatek, který zajišťuje lehkost a flexibilitu. Gizeh je oblíbeným modelem pro letní období a je vhodný pro běžné nošení i speciální události.

Tyto tři hlavní modely pantoflí – Arizona, Boston a Gizeh – reprezentují různé styly a preference. Bez ohledu na to, zda preferujete otevřený nebo uzavřený design, Birkenstock vám nabízí pantofle s ergonomickou vložkou, které jsou pohodlné, vydrží a jsou vyrobené z přírodních materiálů.

A proč Birkenstock?

  • Ergonomický design: Každý model je navržen s ohledem na oporu nohy a správné postavení těla. Jejich anatomicky tvarovaný korkový podpatek se přizpůsobuje nohám a podporuje správné rozložení váhy, což přispívá k pohodlí a prevenci problémů.
  • Přírodní materiály: Birkenstock se vyrábí z vysoce kvalitních přírodních materiálů, jako je kůže a korek. Kůže je prodyšná, odolná a se časem se stává měkčí a tvaruje se podle nohy. Korek je přírodní, pružný a má výjimečné vlastnosti tlumení nárazů.
  • Kombo stylu a pohodlí: Birkenstock spojuje styl a pohodlí do jednoho. Od klasických sandálů až po uzavřené pantofle, nabízí širokou škálu modelů, které lze nosit skoro kamkoliv. Birkenstock se staly módním trendem a jsou oblíbené napříč generacemi.
  • Tradiční ruční výroba: Birkenstock vyrábí s důrazem na ruční řemeslnou práci. Každý pár je pečlivě vyroben s ohledem na kvalitu a detaily. Tento tradiční přístup k výrobě zaručuje vysoce kvalitní obuv, která vydrží dlouhou dobu. Zároveň vám tuto botu opraví většina ševců, a vy tak můžete své oblíbené boty nosit celý život.
  • Univerzální použití: Birkenstock boty jsou navrženy tak, aby byly vhodné pro každodenní nošení. Můžete je nosit doma, při procházkách, na pláži nebo na cestách. Jsou odolné, pohodlné a snadno se kombinují.

Tak co? Touží po nich i váš botník?