Pořiďte si fleecový kousek, který poslouží jako bunda i mikina

Fleece is the new black

Freshlabels, 4. 11. 2023
Další článek

Fleecové mikiny jsou za nás ve Freshlabels jasný must have šatníku. V teplejším podzimu ji unosíte jako bundu, v chladnějším jako druhou vrstvu. Podívejte se na ty nejlepší fleecky, které vás podrží v jakémkoliv chladnějším počasí.

Hebké, měkké a příjemné na dotyk. A navíc skvělé vlastnosti a funkčnost. Tak by se daly shrnout hlavní benefity fleecových mikin i vest, které teď mají hlavní sezónu. Díky svým materiálům vás zahřejí i v chladnějších dnech, než ale začne ta pořádná zima a z fleecky opravdu uděláte mikinu, unosíte je i jako bundu.

Abyste byli opravdu v teple 

Fleece je jedním z nejlepších materiálů, pokud řešíte vrstvu, ve které vám bude skutečně teplo. Fleece je syntetická izolační tkanina vyrobená z polyesteru nebo jiných syntetických vláken. Fleece je prodyšný a rychleschnoucí materiál odolný proti vlhkosti. Fleece vyrobené z recyklovaného polyesteru (jako použité PET lahve) je ekologičtější alternativou. Struktura fleecu vytváří prostor pro malé vzduchové kapsy, které udržují tělesné teplo a umožňují cirkulaci vzduchu a tepla. Tento materiál má proto velmi dobré termoregulační vlastnosti.

Pro zajímavost, polar fleece, „podkategorii“ fleecu, vynalezla společnost Malden Mills se sídlem v Massachusetts společně s Patagonií. Která v naší nabídce samozřejmě nechybí.

 

Péče

Fleece je vhodné prát v pračce na jemný program při nízkých teplotách. Je doporučeno produkt obrátit na ruby a zapnout veškeré zipy a vyhnout se změkčovadlům, sušení v sušičce a žehlení.

Výhody

  • měkkost a lehkost
  • prodyšnost
  • odolnost proti vlhkosti
  • rychleschnoucí

 

Nevýhody

  • v mokrém stavu nemá izolační vlastnosti jako vlna
  • v blízkosti otevřeného ohně je nutné se chovat obezřetně

 

Udržitelnost

Syntetický materiál není biologicky odbouratelný a při praní se uvolňují mikrovlákna. Fleece je dobré chemicky ošetřovat, aby byl odolný proti vodě a větru.

O materiálu už víte, podívejte se na ty nejlepší kousky, ať už hledáte přechodovou bundu du města nebo pořádnou mikinu na zimní dobrodružství.

Náš výběr nejlepších fleecek pro pány i dámy: