Očima zaměstnanců

Jak vypadá práce na prodejně

Freshlabels, 20. 2. 2020
Další článek

Zeptali jsme se Petra, který má na starost chod našeho Flagship Storu, na to, co ho k práci motivuje, jak vypadá jeho běžný pracovní den nebo jaká je možnost se ve firmě kariérně rozvíjet.

Proč sis vybral právě Freshlabels? Jak dlouho už u nás jsi? Součástí týmu Freshlabels jsem se stal koncem roku 2017. Zkušenost v retailu jsem v té době měl poměrně malou, hledal jsem začátek svojí fulltime kariéry a představa práce s produkty, které mám rád, mě bavila. Freshlabels si mě získal jako zákazníka dost rychle, nejvíc mě přitahoval autentický výběr brandů, jedinečnost konceptu v ČR a komunita lidí kolem celé firmy. Přestože se mi to vůbec nezdá, součástí téhle rodiny jsem teď víc než dva roky.

Jak ti firma umožnila se rozvíjet? Pár měsíců po mém nástupu do Freshlabels jsem dostal možnost zúčastnit se stáže v nákupním týmu. Jako skvělou příležitost vnímám to, že se všichni můžeme v rámci firmy stát součástí jiných týmů formou stáže. V květnu roku 2018 se nám na Flagshipu uvolnila pozice Shift Managera, kterou jsem dostal na starost. Díky té jsem víc proniknul do fungování našeho obchodu a celého retailu. Postupem času jsem získával spoustu zkušeností a přibývaly mi nové povinnosti, díky tomu jsem taky dostal loni možnost se starat o provoz celé prodejny.

Jak vypadá tvůj běžný den v práci a co všechno máš na starost? Jsem zodpovědný za chod Flagship Storu v Jindřišské. To zahrnuje produktovou selekci a její vystavení na obchodě, plnění společných cílů a pár dalších tabulek. Všechny naše obchody zaštiťuje a vede k dobrým výsledkům Store Managerka Petra, se kterou spolupracuji jako její zástupce. Většinu svého času trávím na obchodě, kde se společně s týmem staráme o spokojenost našich zákazníků. Chceme, aby naše prodejny nejen dobře vypadaly, ale také aby se v nich zákazníci cítili příjemně. Proto je pro nás důležitý přátelský zákaznický přístup, o produktech toho chceme předat co nejvíc a s výběrem poradíme upřímně. Vážně.

Co tě nejvíc baví a motivuje? Motivuje mě být součástí firmy, která neustále roste. Otevíráme nové obchody, plánujeme různé projekty a vždycky hledáme příležitosti, kde se můžeme zlepšit. Baví mě, když vidím výsledky svojí práce v reálu a mohu si na ně šáhnout – produkty, které jsou vizuálně krásné a dávají smysl.

Jak bys popsal tým a atmosféru na prodejně? Tým tvoří parta zajímavých lidí, kteří spolu tráví čas i mimo práci. Myslím si, že každý z nás je něčím výjimečný a právě tím se skvěle doplňujeme. Prostředí je pozitivní. Práce v retailu je sice náročná, ale na Flagshipu je sranda a výsledky zároveň. Za poslední roky jsme se rozrostli o spoustu nových lidí, povinností a práce přibývá. Stále se cítíme jako doma a baví nás to. To je vzácný.

Co bys vzkázal svému budoucímu kolegovi? Je to dřina, ale zpětně nelituju vůbec ničeho. Freshlabels mi dal možnost se skvěle rozvíjet, poznat hromadu super lidí, díky kterým mám spoustu nezapomenutelných zážitků, lepší vkus v hudbě, kultuře a znám víc fajn podniků, po kterých v sobotu ráno bolí hlava.

Udržitelnost je pro nás ve Freshlabels jedním z hlavních témat. Máme radost, že jsme se posunuli do bodu, kdy nám šíře nabídky od našich udržitelných značek dovoluje, abychom otevřeli obchod, ve kterém už nenajdete nic jiného. Do našeho nového obchodu na Letné hledáme nový tým ambasadorů myšlenky Freshlabels, kteří inspirují, pomáhají a předávají zákazníkům naši udržitelnou misi. Jejich nejdůležitějšími cíli jsou nadšený zákazník, perfektní vzhled prodejny a prezentace produktů.