Nicole Kudelková vybírá

Kabelky pro každou příležitost

Jan Bouška, 12. 3. 2020
Další článek

Od drobných kabelek až po velké tašky, lítám v tom až po uši. Mám slabost pro ty nejmenší, do kterých se vám vejde tak akorát pár dokladů a lístky do kina. A stejně tak propadám těm velkým, do kterých se vejde úplně vše.

A protože se o svou slabost pro kožené doplňky nemohu nepodělit, sestavila jsem pro vás selekci těch, které mi nedají spát. V hlavní roli české Yrnche a PBG Studio a švédské Vagabond Shoemakers a Sandqvist.

Na drink

Když vyrážím někam večer, stačí opravdu jen malá kabelka. A ještě lépe – ledvinka. Ledvinky už nějaký ten pátek slaví svůj velký návrat a není tedy divu, že snad každá značka ji má ve svém portfoliu. Ledvinky totiž dávno už nejsou tou vysoce neestetickou záležitostí, kterou známe z devadesátek.

Jsou teď něčím, co je skrz na skrz krásné a dokonale ušité, třeba tak jako v případě českých PBG Studio. U PBG objevíte třeba Mini Pocket Bag, které jsou ve stejné siluetě jako Mini Bag, ale mají nastavitelný popruh se sponou. A pokud si netroufnete na takovou designovku, zkuste se podívat po Vagabond Shoemakers ledvince Copenhagen. Mám ji už léta a protančila se mnou nejednu noc.

Buffet Seda Dress, Buffet Tara Dress, Boty Vagabond Adrianna

Za kulturou

Do kina, do divadla, do galerie nebo na event… Jdu-li někam, jak se tak hezky říká, „za kulturou“, spoléhám se na drobné krásné kabelky, které jsou samy o sobě piece-of-art objekty. Mé srdce estéta tluče pro malé kabelky přes rameno (Verona od Vagabond Shoemakers nebo Mini Bag od PBG Studio), kabelky, kterým to nejvíce sluší jen tak v ruce (jako v případě Clutch 0101 od Yrnche) a nebo drobné vychytávky, které jsou spíš samy o sobě šperk (ledvinka Florens nebo taštička Noel, obojí od Sandqvist, které sice pojmou jen málo věcí, ale díky vychytanému designu jde o doplněk hodný šperku).

Buffet Seda Dress, fl c 01 Shirt Dress, Kalhoty Edited, Černá Bunda Edited, Sukně Edited, Zelená Bunda Edited

Working Woman’s Essentials

Taška, do které se vejde celý svět. Tedy alespoň pro fungování v tom mém každodenním světě je potřeba veeeeeelká taška, do které se vejde počítač, diář, láhev na vodu a coffee cup, někdy i velký fotoaparát a hromada nezbytných věcí, které přece každá žena bezesporu potřebuje. Vsadím se, že taková kožená taška Gothenburg od Vagabond Shoemakers nebo překrásná Ines od Sandqvist by hravě zvládly to vše unést.

Boty Camper, fl c 01 Baloon Dress, Sako Edited, Buffer Seda Dress

Pro více fotek z kabelkového i nekabelkového světa mě můžete sledovat na mém Instagramu: