FL♥︎♀︎

Ženy, které nás inspirují

Freshlabels, 8. 3. 2020
Další článek

Mezinárodní den žen jsme letos ve Freshlabels využili k tomu, abychom se zamysleli nad tím, jaké ženy nás inspirují. Maminky, babičky, ale i vědkyně, političky nebo umělkyně hrají důležitou roli v našich životech. Které to jsou konkrétně pro našich 9 kolegů?

  • Laura Jane Grace – Adam, grafik

    Zakladatelka mojí velice velice oblíbené punk rock skupiny Against Me!. Nejde teda tolik o hudbu, která je už víc jak dekádu vždycky v mých TOP10, ale o to že Laura se vlastně narodila jako Thomas James Gabel. Nebudu se nijak složitě rozepisovat, zkrátka dejte šanci nějakému novějšímu albu, které udělala už jako žena. Všechno se tam dozvíte.

  • Edith Piaf – Martina, shift manager

    Ak strugglujem v rôznych situáciách a zdá sa, že neexistuje väčší problém ako kam ísť na večeru a čo si dnes obliecť (first world problems) pripomeniem si Edith Piaf. Odporúčam všetkým prečítať si o živote tejto mimoriadne inšpiratívnej a veľkej dámy.

  • Angela Merkel – Matej, junior brand manager

    "Najmocnejšiu ženu sveta" som si vybral pretože je ukážkou političky, ktorá dokáže robiť nepopulárne, ale správne rozhodnutia. Dokázala sa jasne vymedziť nástupu extrémizmu v Nemecku, pomôcť Nemecku (a Európe) prekonať ekonomickú krízu a hlavne preukázala obrovskú dávku solidarity a silných morálnych zásad, keď počas utečeneckej krízy prijala do krajiny tisíce ľudí, ktorí utekali pred vojnou.

  • Zaha Hadid – Barbora, head of buying

    První budova od Zahy, kterou jsem měla to štěstí vidět naživo, byla 凌空 (Sky SOHO) v Shanghai. Od té doby se její stavby staly pravidelnou položkou na mém cestovním bucket listu. Věděli jste, že Zaha do všech svých projektů zakomponovávala pouze úhly menší než 89°, že její styl nelze přesně klasifikovat anebo že k modelaci návrhů zřídkakdy používala počítač, aby programy nemohly omezovat její tvorbu? Její přístup k práci je pro mě inspirativní a obohacující. Její budovy jsou pro mě symbolem inovace, out-of-the-box thinking a síly lidského potenciálu. Jsou pro mě inspirací k tomu, že se nemusíme dívat na věci pouze z pravého úhlu :) nebo následovat určitý styl či pravidla, abychom vytvořili něco udržitelného a hodnotného.

  • Máma Simona – Viktor, head of product photo & copy

    Žena, která mě nejvíc inspiruje? Tak jasně, že moje máma! Je vtipná, chytrá a vychází prakticky se všema. Hlavně má šílenej nadhled, kterej jí závidim každej den. Mámu maximálně respektuju a právě tento respekt mě nějakým způsobem drží při zemi a zároveň posouvá dál a dál. Navíc je příjemný vidět, že za 20 let budu pravděpodobně vypadat furt mladě a nebudu nekontrolovatelně ohromnej. Díky mámo za dobrý geny!

  • Žena Linda – Radek, produktový fotograf

    Žena, která mě ovlivňuje.. Musím zvolit mojí ženu Lindu, která mě svým neotřelým způsobem ovlivňuje / formuje denně už 10 let. Občas je potřeba vrátit tu mojí hlavu neustále plující v oblacích zpátky na zem.

  • Milada Horáková – Petr, assistant retail manager

    “Buďte silní! Mám Vás tolik ráda a taková láska se přece nemůže ztratit, rozplynout. Nic se na světě neztrácí, všechno nějak vzrůstá dál a ožívá znovu. Jděte vždy jen s tím, co je blízko životu. Držte se jeden s druhým a opírejte se navzájem!”

  • Sanne Poeze – Kateřina, fashion advisor

    Žena, která je pro mě v poslední době velkou inspirací, je Sanne Poeze. Sanne je mladá Holanďanka, kterou můžete znát taky pod jménem jejího blogu/insta profilu Girl on Kicks. Ještě jí není ani 30 a už stihla přeformovat svou vášeň a lásku k módě do skvělě fungující kariéry, která ji proslavila po celé Evropě, a dosáhla tak dlouhodobých spoluprací se značkami jako je třeba Nike, Jordan, Converse, Reebok a mnoho dalších. Vybrala jsem ji z důvodu, že sdílíme společnou vášeň k teniskám a streetwearu. Tato dvě módní odvětví jsou dominovaná převážně muži a aby si žena získala respekt právě v tomto módním světě tak se musí několikanásobně víc snažit a tím je právě Sanne důkazem. Co taky stojí za zmínku je, že Sanne tenhle týden (5.3.) vychází tenisky z kolaborace s již zmiňovaným Reebokem, které jsou inspirované myšlenkou feminismu a rovnoprávnosti, což je nejen pro Evropskou sneaker bloggerku BIG DEAL.

  • Ženy sobě – Kateřina, produktová copywriterka

    Pokud si mám vybrat ženu, která mě inspiruje, tak je to těžký úkol. Celý život jsem jakožto žena ovlivňovaná ostatními ženami. Maminkou, babičkou, tetičkou, nejlepší kamarádkou, sokyní.. Jak se chovat, jak se oblékat, jak přemýšlet a kdy přemýšlet, kdy být zticha a jak být zticha. Myslím si, že není důležité mít svou ženu - hrdinku, důležité je být v první řadě hrdinkou a inspirací pro sebe samu. Ženy sobě!