Field Report s Teru Menclovou

Krásy Rakouska

Freshlabels, 13. 9. 2019
Další článek

Před pár týdny se fotografka a travel bloggerka Teru Menclová vydala do Rakouska objevovat tamní přírodu. Navštívila tam třeba jezero Wolfgangsee a taky si počkala na východ slunce na Loser-Panoramastrasse. Na cestu si zabalila do batohu Rover Pack od brandu Topo Designs a přináší vám Field Report přímo z místa.

První den jsme s vyrazili na hike kousek od jezera Wolfgangsee (cca 20-30 minut jízdy autem). Dojeli jsme do vesnice St. Lorenz a odtamtud šli pěšky na vyhlídku Almkogel Loop. Celý ten výlet je asi na dvě a půl hodiny (vychází to na zhruba hodinu a čtvrt nahoru a pak zase dolů), přičemž vzdálenostně je to necelých 5 km. Je tam akorát poměrně vysoký převýšení (cca 400 m), takže doporučuju jen pro lidi, co mají s takovým stoupáním zkušenost.

Další den jsme vstali na východ slunce a vydali se autem na vysokohorskou silnici Loser-Panoramastrasse. Platí se tam vjezd v závislosti na tom, v kolik hodin tam člověk jede. Od 18h do 6h ráno je to 8 euro za auto, přes den pak 16 euro. Každopádně ty výhledy za to stojí – když se vyjede nahoru, je tam velká plošina, ze které se dá pozorovat východ i západ slunce.

Přes den jsme si dali chillout a večer dojeli k jezeru Gosausee. Je tam možnost parkování kousek od něj a pak se dá celé to jezero obejít příjemnou procházkou. Je tam i hike k hornímu jezeru nad Gosausee, ale ten už jsme bohužel časově nestihli.