Srovnání termosek na zimní výlety

Jak si vybrat správnou termosku

Jan Bouška, 4. 1. 2023
Další článek

Během lednového chladného počasí je třeba správná výbava na pořádný zimní výlet. Proto vám dnes představíme termosky, ve kterých vydrží pití teplé, i kdybyste se ztratili nebo zapadli v závějích.

Termosky pro vás určitě nejsou nic nového. Patří mezi nejpraktičtější věci, které si s sebou můžete zabalit na výlet na běžkách nebo na túru do hor. Podle čeho si ale vybrat tu pravou?

Zásadně se liší ve dvou parametrech – materiál a zavírací mechanismus. Co se týče materiálu, nejhůř fungují plastové termosky, které tekutinu uchovají teplou jen asi 6 hodin. Termoska s nerezovou vložkou zvládne klidně až o 10 hodin více. Co se týče zavíracího mechanismu, jako první se vám asi vybaví klikací systém pro otevírání termosky, ale šroubovací uzávěr je spolehlivější, nemůže se rozbít a lépe se čistí. A my ve Freshlabels samozřejmě nezapomínáme ani na dobrý design a udržitelnost, i to jsou důležité parametry při výběru.
Pojďme se tedy podívat na naše oblíbené termosky víc zblízka.

Oregonský brand vyrábí kvalitní termosky z nerezové oceli, které jsou 100% recyklovatelné a neobsahují BPA, ftaláty ani toxiny. Hydro Flask získali náš Sustainable tag, protože kladou také velký důraz na férové pracovní podmínky ve své čínské továrně a věnují se charitativnímu programu Parks for All.

Hydro Flask vyniká funkčností – nápoj udrží teplý 12 hodin a studený 24 hodin díky vakuové izolaci TempShield a šroubovacímu uzávěru. Jelikož jde o dvouplášťové termosky, můžou být těžší, proto do batohu na celodenní výlety doporučujeme odlehčenou variantu klasické Hydro Flask, protože každý gram navíc se počítá!

  • Udržitelný průkopník funkčnosti
  • Nápoj udrží teplý až 12 hodin
  • BPA-free, plně recyklovatelné termosky s doživotní zárukou a lidským přesahem

Tato japonská značka z Tokia byla založena v roce 1972. Soustředí se na produkty každodenní potřeby, které mají smysl. Spojuje se v nich jednoduchý tvar s nápaditostí a péčí. Samozřejmostí jsou pak kvalitní materiály a precizní zpracování.

Termosky Kinto kombinují dokonale funkčnost a estetiku, přesně v duchu té nejlepší japonské tradice. 

  • Jedinečný japonský styl
  • Odolné a spolehlivé termosky s důrazem nejen na funkčnost, ale i na dokonalou estetiku
  • Odolná prášková úprava povrchu zabraňující poškrábání
  • Dvojitá stěna z nerez oceli
  • Vakuová izolace

Americká značka MiiR, která vyrábí prémiové láhve z chirurgické nerezové oceli. Značka navíc myslí i na budoucnost naší země. Každý prodaný produkt MiiR pomáhá financovat neziskové organizace, které pracují na posílení komunit a zároveň investují do zdraví našeho přirozeného prostředí. Na každém produktu navíc najdete speciální Give Code™, díky kterému na stránkách výrobce zjistíte, co konkrétního pomohl daný produkt financovat.

Termolahve MiiR jsou vybaveny dvojitou vakuovou izolací, která udrží váš nápoj teplý 12 hodin. Díky extra odolné povrchové úpravě Hardshell™ Powder Coat jsou vhodné na náročné cesty přírodou, i do ruchu a tempa velkoměsta. Kromě minimalistického designu navíc potěší i doživotní zárukou.

  • Vyrobeno z prvotřídní chirurgické nerezové ocel 18/8
  • Zcela nepropustné víko
  • Doživotní záruka
  • Každý prodaný produkt MiiR pomáhá financovat neziskové organizace

Dopper, to jsou barevné lahve a termosky, které udrží váš nápoj teplý 9 hodin a studený až 24 hodin. Koupí produktů od této holandské značky podpoříte Dopper Foundation, která investuje 5 % z každé prodané znovupoužitelné lahve do instalace vodních toků v Nepálu. Díky tomu má už přes 10 000 obyvatel přístup k pitné vodě a sociálnímu zařízení.

Dopper je výjimečný svou trojdílnou konstrukcí. Můžete sundat pouze víčko a pít přímo z lahve, nebo odšroubovat celou vrchní část, která se dá využít jako kalíšek na pití. Lahve jsou navíc myčka friendly 😉

  • Víceúčelové lahve od holandské sustainable značky
  • Praktická trojdílná konstrukce
  • Za každý prodaný kus přispěje společnost 5 % z ceny na Dopper Foundation

Na závěr musíme zmínit i termohrnky, které sice neudrží nápoje teplé tak dlouho jako termosky, ale můžete je využít na kávu to-go (i to je teď takové zimní adventure). Kromě toho, že jsou ekologičtější variantou jednorázových kelímků, můžou taky posloužit jako stylový doplněk.