To nejlepší od českých a slovenských designérů

Objevte lokální značky na FL

Freshlabels, 20. 1. 2020
Další článek

Selekce našich značek je široká. Ze všeho nejraději však podporujeme ty lokální, z českého a slovenského rybníčku, jejichž počet pořád roste. A přesně ty jsme se rozhodli vám dnes představit.

Mladý label Buffet Clothing je tvořený třemi slovenskými designéry. Je charakteristický svou autentičností, minimalismem a hlavně prvotřídní kvalitou. Produkty, co zapadnou do našeho každodenního života, kombinovatelnost, která nezná hranice a jednotlivé kousky, jež budou přinášet pocit spokojenosti kdykoliv a kdekoliv. Za nás můžeme odškrtnout všechny tři požadavky.

 

PBG je česká značka, založena v roce 2011 Anetou Vojtovou a Terezou Mayer, jejichž produkce se zaměřuje na výrobu módních doplňků. Studio PBG si zakládá na kvalitních a ušlechtilých materiálech, netradičním a precizním zpracování detailů a minimalistickém designu. Vše začíná návrhem a pečlivým výběrem materiálů nejvyšší kvality z celého světa. V precizním zpracování pak vznikají autentické kožené doplňky, které v sobě vyváženě mísí čistý a zároveň praktický design.

Závody, kde se vyrábí tenisky značky Novesta, založil v Partizánskem na Slovensku Jan Antonín Baťa. Tam se doteď odehrává veškerá jejich produkce. Jejich výroba se snaží zároveň být v souladu s nejvyššími environmentálními standardy, proto používají materiály jako je přírodní kaučuk, 100% bavlna a len. Každý pár je vyroben ruční prací z nejkvalitnějšího přírodního kaučuku a textilií.

 

Batohy od české návrhářky Alex Monhart patří k ultimate essentials, jsou skvěle multifunkční a precizně zpracované. Alex svůj první batoh vytvořila coby klauzurní práci na pražské Scholastice, kde tehdy studovala oděvní design. Minimalismus, nadčasovost a kvalita – krátka perfektní ve všech ohledech a hodí se k teniskám, ale i elegantním outfitům.

Kolekce fl collection 01 patří přímo pod značku Freshlabels. Vznikla z touhy vytvořit oblečení pro ženy, které bude nadčasové a unikátní, a zároveň nebude podléhat žádné sezóně. Jako hlavní materiál byly použity prémiové leftover tkaniny z Itálie a u popisku každého kousku najdete název konkrétní továrny, ze které látka pochází. Všechny modely byly ušity v limitovaném počtu lokálně v Praze.

Braasi Industry je ryze český brand založený dvojicí architektů. Výroba probíhá ručně v dílně v Praze a využívají při ní primárně materiály vyrobené v České republice. Batohy jsou nepromokavé, bytelné a odolné vůči extrémním podmínkám.