a značky, které by vám neměly uniknout

Udržitelné země

Vendy Müllerová, 23. 7. 2023
Další článek

Věnovat se udržitelnosti je teď důležitější než kdy jindy. Udržitelné země poskytují občanům lepší kvalitu života a chrání životní prostředí. V takových zemích vzniká mnoho iniciativ, podniků a značek, které si na udržitelnosti zakládají. Několik značek, které jsou původem právě z udržitelných zemí, dokonce najdete v našem portfoliu.

Německo

Německo je i s ohledem na průmysl jednou z nejudržitelnějších zemí na světě. Významné společnosti v Německu se zavazují ke společenské odpovědnosti a ke snižování uhlíkových emisí. Země také zavádí více obnovitelných zdrojů energie a má silný recyklační program. A právě z Německa pochází dva velmi oblíbené udržitelné brandy, a to Ucon Acrobatics a pinqponq.

  • Ucon Acrobatics patří mezi naše udržitelné nadčasové klasiky. Vyrábí nepromokavé městské batohy z recyklovaných PET lahví, které jsou na každodenní nošení jedna báseň.
  • Značka pinqponq je naše dlouhodobá láska, která se specializuje na super-praktické batohy a doplňky z recyklovaných PET lahví.

Švýcarsko

Švýcarsko má jeden z nejudržitelnějších programů zpracovávání odpadu na světě. Země ročně přemění v průměru 100 000 tun odpadu na energii pro společnost. Švýcarsko se také snaží chránit vodu, její čistírna odpadních vod denně vyčistí 90 milionů litrů vody. Ze Švýcarska je jeden z našich udržitelných lídrů, který změnil svět upcyklování. A není to nikdo jiný, než značka FREITAG.

  • FREITAG vyrábí své produkty z vysloužilých kamionových plachet, bezpečnostních pásů i duší z jízdních kol a tím dává udržitelnosti zcela nový rozměr. Každý batoh, ledvinka, pouzdro i obal na telefon je originál a to tím nejunikátnějším způsobem.

Švédsko

Švédsko se na většině žebříčků nejudržitelnějších zemí světa objevuje na prvním místě. Země má nejvyšší využití obnovitelných zdrojů energie, nejnižší emise uhlíku a také jedny z nejlepších vzdělávacích programů. Více než polovina spotřebované energie se vyrábí z obnovitelných zdrojů. Švédsko snížilo své emise také díky používání elektrických autobusů, inteligentních silnic a městského zemědělství. Švédskými kořeny se v našem portfoliu chlubí hned několik značek a za zmínku stojí jednoznačně Fjällräven a Sandqvist.

  • Fjällräven je Švédský favorit kdejakého cestovatele. Jejich nabídka sahá od outdoorového oblečení přes doplňky až k batohům všeho druhu. U všech svých produktů mají přehled o původu materiálů a při výrobě volí vždy tu nejšetrnější cestu.
  • Značka Sandqvist je oblíbená mezi milovníky minimalismu a chytrých detailů. Své kousky vyrábí primárně z recyklovaných materiálů.

Nový Zéland

Země má jeden z nejudržitelnějších zemědělských systémů na světě. K udržitelnému životu se hlásí také obyvatelé Nového Zélandu, velká většina spotřebitelů kupuje pouze udržitelné výrobky. Na Novém Zélandu byl inovován systém veřejné dopravy, aby se snížil počet uživatelů automobilů. No a z Nového Zélandu u nás najdete značku Icebreaker.

  • Icebreaker si zakládá na svých udržitelných postupech, šetrném získávání materiálů a etickém zpracování. Našimi oblíbenci jsou jejich produkty z merino vlny, mezi kterými najdete trika a spodní vrstvy, ponožky a spodní prádlo.