Jarní barvy roku 2023.

Spring colours

Vendy Müllerová, 29. 3. 2023
Další článek

Jaro je konečně tady. Počasí je sice ještě trochu zmatené, ale my být nemusíme. Jaké barvy zařadit letos na jaře do svých šatníků? My jich pro vás máme rovnou šest. Naše stylistka Bára pro vás vybrala šest barev letošního jara, které oživí váš šatník a ještě více povzbudí vaši jarní náladu.

Klasická béžová

Tato barva je nedílnou součástí většiny šatníků, a to po celý rok. Pokud ji ve svém šatníku postrádáte, určitě to tak během letošního jara nenechte. Tato barva se totiž krásně kombinuje ať už s výraznými pastelovými či tmavšími tlumenými tóny. Béžová barva totiž podtrhne celý outfit a dodá mu chybějící jemný prvek.

Světlý mahagon

Tahle růžová, kterou vídáme v západech slunce, je další barvou, která by letos na jaře neměla uniknout vaší pozornosti. Dá se snadno kombinovat s bílou, světle modrou a s krémovými tóny, které podtrhnou její zemitý charakter. Tato barva navíc rozhodně není jen pro holky, ale rozhodně sluší i klukům.

Ledově zelená

Ledově zelená barva je jako poslední studený tón zimy, který nás vyprovodí z chladných dnů do jara. Jde o mladší vylepšenou sestru šedé, která krásně osvěží a zjemní váš vstup do jarní sezóny. Prostě ideální jarní barva pro ty, které šedá už nudí, ale žije v nich nehynoucí cit pro neutralitu.

Modrá trvalka

Zdánlivě obyčejná modrá připomínající mašinku Tomáše nebo poštovní uniformu, ideální odlehčená varianta námořnické modré, která je naprostou klasikou. Teplé podtóny poštovní modré hodící se do slunečných dnů podpoří jiné výrazné barvy, ale nezklamou ani s čenobílou klasikou.

Křišťálová růžová

Jemná pastelová růžová nebo-li vyletněná lila, která vládla v zimě. Tato barva krásně rozehraje jakýkoli outfit, ve kterém se objeví a ještě vám zvýrazní růžové tváře. Navíc tato barva dávno není jenom holčičí. Královna všech růžových, která neurazí nikde a nikdy, natož na jaře.

Macchiato

Teplý tón, který krásně uzemní celý jarní outfit, a který lze ho kombinovat třeba s výraznou modrou či pastelově zelenou, to je macchiato hnědá. I když je hnědá často interpretována jako nudná, opak je pravdou. Méně je více a u téhle barvy to platí dvojnásob.