Léto mizí ze scény

7 tipů, jak vyždímat poslední dny horka

Jan Bouška, 14. 9. 2020
Další článek

Už jsme skoro všichni chtěli vytahovat svetry a vlněné ponožky, ale ještě máme několik teplých dní na nošení letního šatníku. Plavky, pantofle, klobouky, kraťasy, sukně. Máme pro vás 7 tipů, jak si letní kousky užít ještě naplno.

1. Ještě vyrazit k vodě

Začínat s Wim Hofovo otužovací metodou v 25 stupních je snazší, než v říjnových 15, co si budeme povídat. Poslední příležitost vytáhnout plavky a zkusit ještě hodit pár tempíček budete mít třeba v nějakém pěkném biotopu, nebo ve vyhřátém venkovním bazénu v pražském Podolí. Pokud už to na koupačku nevidíte, opalovačku můžete hodit kdekoliv.
Náš osobní tip pro obojí příležitost jsou art deco městské lázně v Mšenu u Mělníka.

2. Pozdní letní kino

Letní kina hrají ještě i některé dny v září. A většinou si na poslední promítání nechávají ty největší jobovky jako je Hříšný tanec, nebo Smrtonosná past. Drkotat zubama, chumlat se do deky a popíjet ( občas na tajňáka) víno. Jenom v letňáku se můžete chovat jako v osmnácti. Všechno vybavení zabalíte do našich udržitelných batohů.

3. Jídlo!

Jsou jídla, která chutnají nejlépe v létě. A kromě křupavé zeleniny a šťavnatého ovoce z trhů, máme na mysli třeba takový langoš s pivem. Ten prostě na sluníčku chutná nejvíc. Vyrazit se stíhá ale ještě i na piknik. Domácí pochutiny vám nejlépe vydrží v naší dóze a termo tašce. 

4. Pařit do svítání

Dopiju a jdu. A nechceš počkat ještě do svítání? Ale jo, vždyť je to za chvilku. Astronomický rozbřesk, tedy moment, kdy začíná svítat a trefíte domů tzv. za světla, je mezi čtvrtou a pátou hodinou. Pro opravdový východ slunce stačí vydržet do (přibližně) krásných šesti hodin a dvaceti minut. Tento tip se dá uchopit i za druhý konec a to:

5. Výlet za východem slunce

Co je větší romantika než vypravit se na noc do přírody a s horkým čajem z termosky pozorovat ze stanu východ slunce?

6. Letní hity

Ať je milujete, nebo nenávidíte. Poslední horké dny a noci jsou tu od toho, abyste si pustili summer guilty pleasures a nebylo to tak divný jako je poslouchat o Vánoce. A počkejte, ještě si na ně vzpomente při tisícátém poslechu All I want for Xmas is youuuuuuuu. 

7. Nakupujte na podzim

Dobře, né každý potřebuje čerpat energii z každého možného teplého paprsku, ale spíše se těší na podzimní mood, který se nese v duchu nových fashion inspirací. Ideální čas na nový outfit do školy a do práce. Ale hlavně, štěstí přeje připraveným –  kdy jindy koupit dárky na Vánoce, než dokud se na ně nestojí fronty jako v prosinci?