Tipy na tenisky, oblečení i kulturu z naší pražské kanceláře

Boty, které nosíme ve Freshlabels

Freshlabels, 16. 2. 2020
Další článek

Dnes jsme se vám rozhodli ukázat, jaké jsou oblíbené boty a tenisky našich kolegů v pražské kanceláři. Kromě toho v něm najdete i inspiraci na outfity nebo tipy na místa, kam rádi chodíme na kafe, jídlo nebo jaké kulturní akce máme v plánu navštívit.

Bára, Head of buying

Jaké boty máš na sobě a co k nim nejraději nosíš? Na sobě mám tenisky Good News, které mám asi 5 měsíců a od prvního nošení padnou na první dobrou. Vybrala jsem si je nejen kvůli designu, ale i udržitelnosti, kterou značka praktikuje (podrážka z recyklovaných pneumatik, svršek a tkaničky z organické bavlny, eco vložka a genuine CSR). Na fotce mám kalhoty Levi’s Ribcage a Houdini Sportswear top.

Kam nejraději chodíš na kafe? Pražírna v Růžovce a Coffee Source na Francouzské (secret tip: rozpečený banana bread s burákovým máslem)

Pavel, Buyer

Jaké boty máš na sobě a proč? Clarks Originals – jsou to moje oblíbený botky protože je to dokonalej mix mezi streetwearem a casual stylem, člověk si je může vzít na fashion week, na party a zároveň když umíš zkombinovat, tak i k obleku. Plus jsou super pohodlný takže v nich zvládneš chodit celej den. Mám k nim Dr. Denim Otis, ponožky Obey, Carhartt Chase Tee, Carhartt Vest a Komono Harris brýle

Jaký film se ti poslední dobou nejvíce líbil v kině? Hors normes

Jaká je tvá oblíbená kavárna? Kavárna Jarda Mayer

Chystáš se teď na nějaký event, který bys doporučil ostatním? Festival otrlého diváka 2020 (3 – 8.3., kino Aero)

Bez čeho neopouštíš dům? Dobrá nálada 🙂

Braňo, Visual merchandiser

Jaké boty máš na sobě a co k nim nejraději nosíš? Tenisky S.W.C. ma zaujali na prvý pohľad svojou neobyčajne vysokou podrážkou a tiež som fanúšik plátenných zvrškov. Hoci prvá várka týchto topánok bola kazová – polstrovanie okolo členka bolo náchylné na natrhnutie – ja som nešiel cestou reklamácie, ale opravy.

Natrhnutú časť som zašil a ako bonus som pod original jazyk našil druhy, pre väčší komfort. Ako visual merchandiser som často celé dni na nohách, číže vždy hľadám obuv, ktorá mi v tom pomáha, “Stepneys” sú jedni z nich.

Na fotke mam okrem SWC oblečené extrémne pohodlné nohavice od značky Buffet a Bivy Dawn jacket od Patagonia, ktorá v sebe ukrýva perie z predošlých páperových produktov.

Jirka, Copywriter & Bára, Customer Specialist

Jaké boty máte na sobě a proč jsou vaše oblíbené? J: Jestli pro nějakou botu platí staré známé klišé, že nejlepší příběhy píše život sám, jsou to rozhodně Martensky. Bota, která se v druhé polovině 20.století stala nejprve součástí každodenní “uniformy” normálních lidí, si od šedesátých let začala hledat cestu do všech možných subkultur, které se často proti životu normálních lidí snažili všemožně rebelovat. Paradox? Pro všechny, kdo se někdy potkali s Martenskama i na svých nohách(a přežili první týden) ani ne. Styl a pohodlí a světový mír si zasloužíme všichni stejně. A protože příběhy, které píše život sám jsou opravdovější a jde se s nimi snáze ztotožnit, Martensky si získali místo v našem srdíčku.

Co máte na sobě?

J: Mám na sobě bundu North Face a Levisky, oboje z Německa, abych ladil k naší německé customer specialistce Báře.

B: Mám na sobě Levisky z konickýho sekáče za 10 korun a bundu od Patagonia.

Bez čeho nikdy nevycházíte z domu?

J: Z domova nikdy nevycházím bez klíčů, protože se tam zase i rád vracim

B: Z domu vždy odcházím s poobědovým Nachtischem (poobědovou dobrotkou)

Verča, Vendor marketing

Jaké boty máš na sobě a co k nim nejraději nosíš? Najradšej podporujem lokálne brandy, preto sú slovenský tenisky Novesta jedny z mojich najobľúbenejších. Šedá je jedna z mojich obľúbených farieb – hodí sa totiž ku všetkému a najlepšie sama k sebe, preto sa do nej občas oblečiem od hlavy k päte.

Jaký podnik v Praze bys ostatním doporučila navštívit? Pekáreň v Holešovickej tržnici, kde majú jednoznačne najlepšie rohlíky v Prahe. V sobotu ráno sa na ne stojí fronta ako na pomaranče. (Slovenské delikatesy, Bubenské nábřeží 13)

Bez čeho nikdy neopouštíš dům? Nerada opúšťam dom bez Rúfusa (toho môžete nájsť na fotke).

 

Matej, Brand marketing

Jaké boty máš na sobě a co k nim nejraději nosíš? Nike Air Tailwind 79. Baví ma ich 70’s atheletic design. Tretroidna podrážka prechádzajúca až do prednej časti a surovo “odstrihnutý” jazyk. Na sebe mam Lazy Oaf tričko s nápisom “ham” lebo ružová farba a šunka sú dve najdôležitejšie veci v mojom živote. A nohavice Carhartt Abbott pant, lebo pohodlie je všetko.

Bez čeho nikdy neopouštíš dům? Bez môjho nožíka – rybičky.

Co teď nejraději posloucháš? Tento track od Prezidenta Lourajdera a speváka z najlepšej slovenskej punkovej kapely The Wilderness, presnejšie jeho trapoveho alter-ega Fvck_kvlt.

 

Linda, Buyer

Jaké boty máš na sobě a co k nim nejraději nosíš? Underground je jeden z mojich lovebrands vo FL.
Ideálne pre ľudí ktorý majú už moc veľa bot Dr. Martens a hľadajú alternatívu s podobným post-punk-UK vibeom. Môj obľúbený pár nosím cca 5 rokov a zbožňujem ich. Značka pochádza z Londýna a topánky sú vyrábané v Portugalsku. Na fotke mám sukňu ktorú som si ušila a mikinu Heliot Emil.

Chystáš se teď na nějaký event, který bys doporučila ostatním? Odporúčam koncert kapely Ho99o9 v Pražskom Rock Café, je to spojenie hip hopu, trash punku s dávkou temnoty. Naživo skvelé.

Bez čeho nikdy neopouštíš dům? Z domu neodchádzam bez toho aby som mala zapnutý podcast.

Honza, Co-founder & Head of marketing

Jaké boty jsou tvé oblíbené a proč? Na podzim jsem si pořídil svoje první Veja a od tý doby nenosím na nohách skoro nic jinýho. Kromě toho, že jsem ještě nenašel outfit, ke kterýmu by se nehodily, jsou pohodlný a skvěle mi padnou. Příští úterý se mnou vyrazí na koncert Yacht.

Filip, Wholesale Manager

Jaké boty máš na sobě a co k nim nejraději nosíš? Moje Conversky One Star XO jsem si vybral kvůli jejich californskýmu 90s vibu a taky kvůli tomu, že je nikdy nemusíš rozvazovat. K tomu mám na sobě mikinu Obey v mojí nejoblíbenější barvě forest green.

Jaký podnik v Praze bys ostatním doporučil navštívit? Určitě doporučuju návštěvu vinárny Strada del Vino, která je kousek od Národní Třídy v ulici Pštrossova. Mají tu skvělý tapas a je to tam dog friendly!

Adél, Fotografka

Jaké boty jsou tvoje oblíbené a proč? Vagabondy – z estetických důvodů. Mám je přes tři roky a nosím je od podzimu do jara. Růžovou mikinu mi oblékla fotografka, aby mi to více slušelo. Já už mám doma růžových svršků moc, a tak si ji snad nepořídím – i když bych ráda.

Jaké místo v Praze bys ostatním doporučila navštívit? O víkendu se chystám do sdílené dílny Ponk v Holešovicích, doporučuji všem kutilů, kteří se nemají kde seberealizovat.

Bez čeho nikdy neopouštíš dům? Dům jsem snad ještě ani jednou v životě neopustila bez bot.

Adam, Grafik

Jaké boty jsou tvoje oblíbené a proč? Vansky, jsou to nezaměnitelný jednoduchý siluety, v černobílý naprosto všestranný, tzv. kevšemunositelný. Dá se v nich dobře skejtovat, ale sou dost pohodlný i na celodení chození.

Jaký film bys doporučil ostatním? Ghost Dog cesta samuraje od Jima Jarmushe.

Kam nejradši chodíš na jídlo? Kebab ve Štěpánský.

Chystáš se teď na nějaký event, který bys doporučil ostatním? Pop Messe 2020.

 

Denisa, Controller

Jaké boty máš na sobě a co k nim nejraději nosíš? Old skooly od Vans mám nejradši, jsou to prostě univerzální kecky, které nosím všude až do jejich roztrhání. A tahle barevná a veselá kombinace mi prostě padla do oka. Na sobě mám tričko s logem Vans a aby to nebylo málo Vans, tak mám i na ruce vytetovanou Old Skool botku.
Jaký film tě v poslední době zaujal? Všechny cesty vedou do hrobu
Kam nejradši chodíš na jídlo? Na jídlo do Hillbilly a na kafe a dortík do If Cafe.

Anička, Stážistka v marketingu

Jaké boty máš na sobě a proč jsou tvoje oblíbené? Na sobě mám adidas Originals Supercourt, protože to jsou pro mě klasiky, které se hodí ke každému outfitu. Jsou navíc pohodlné, takže je můžu nosit klidně celý den a nebolí mě nohy.

Jaký film tě v poslední době nejvíce zaujal? Doporučuji zajít do kina na film Parazit, který vyhrál 4 Oscary. Jestli jste tenhle korejský film už viděli, tak běžte klidně podruhé. Stojí to za to!

 

Viktor, Head of Photo & Copy

Jaké boty máš na sobě a co k nim nejraději nosíš? Campery jsem pořídil více méně kvůli tomu, že jsou hrozně comfy, zajímavý a lehký. Takový cvičky z roku 2090. Na fotce mám ještě pohodlnější kalhoty Loreak a random košili, která je sice roztržená asi na dvou místech, ale je samozřejmě hrozně pohodlná.

Jaký film tě v poslední době nejvíce zaujal? The King

Bez čeho nikdy neopouštíš dům? Bez bot.

Valerie, Social media

Jaké boty máš na sobě a proč jsou tvoje oblíbené? Na nohách mám tenisky od korejské značky AGE. Ty mě zaujaly už na první pohled na fotce, když jsme řešili jejich dodání. Docela dlouho jsem si na ně počkala a když nám dorazily na sklad, tak jsem si je hned objednala. Líbí se mi jejich jednoduchost, ale zároveň jsou zajímavé svou strukturovanou podrážkou.

Bez čeho nikdy neopouštíš dům? Bez sluchátek.

Jaké místo v Praze bys ostatním doporučila navštívit? Teď jsem byla poprvé v nově otevřené kavárně Etapa v Karlíně, kde kromě super jídla a kafe mají i krásný interiér.