Good News

Boty vyrobené z pneumatiky

Jan Bouška, 4. 5. 2020
Další článek

V současné době končí na skládkách 95% z 20 miliard párů obuvi vyrobených celosvětově každý rok. Máme pro vás ale dobré zprávy. A to doslova. Londýnská značka Good News zpochybňuje principy fast fashion průmyslu a navrhuje boty z recyklovaných a recyklovatelných materiálů. I boty mohou být udržitelné a zároveň vypadat cool.

Brand Good News k výrobě používá materiály, které jsou environmentálně a sociálně progresivní – především organickou bavlnu, recyklovanou gumu či polyuretanovou pěnu z bio oleje, který nahrazuje běžně užívanou ropu.

Organickou bavlnu pěstují pomocí metod, které mají malý dopad na životní prostředí. Nepoužívají toxiny, pesticidy, GMO semena ani chemická hnojiva. Podrážky jsou vyráběny z recyklovaných gumových pelet rozemletých z pneumatik automobilů a starých gumových bot. Díky vulkanizačnímu procesu neztrácí materiál svou kvalitu ani odolnost. Stélka uvnitř boty je šetrná k životnímu prostředí díky Airfoam ECO 20. Obsahuje recyklovanou gumu a bio ricinový olej získavaný ze semínek skočce. Good News mají vše promyšlené od začátku až do konce. I krabici na boty vyrábí ze 100% recyklovaného materiálu.

Good News nechtějí pouze vyrábět boty, rozumí, že mají i sociální závazky. Snaží se proto co nejvíce dostát svému jménu a přinášet lidem dobré zprávy. Usilují o zastavení škod, které moderní výroba obuvi způsobuje lidem a planetě. V rámci svého etického kodexu nechtějí přispívat k dlouhodobým problémům módního průmyslu. Přečtěte si něco o těchto 3 úžasných projektech, na kterých se podílejí.

  • Good Luck Shoes Project

    Díky úzké spolupráci s továrnami a dodavateli vznikl projekt Good Luck shoes, který pomáhá poskytovat funkční obuv migrantům přicházejícím do Itálie. K dnešnímu dni poskytli uprchlíkům celkem 3000 párů bot.

  • Dream Catchers

    Good News vybírají peníze pro organizaci The Dream Catchers, která učí tančit nigerijské děti z ulice. Tato taneční skupina vznikla v roce 2014 a od té doby zachránila mnoho dětí bez domova. Good News se snaží získat 20 000 liber, aby měly děti kde bydlet i tancovat.

  • United Shoe Recycling Company

    Tato britská organizace povzbuzuje lidi, aby zodpovědně zlikvidovali své staré boty a oblečení a recyklovali je prostřednictvím bank a kontejnerů, umístěných na mnoha místech po celé Velké Británii. Good News darují staré zbytkové zásoby a vzorky, které jsou poté distribuovány lidem v nouzi.

Jsme nesmírně rádi, že máme v naší nabídce značku jako Good News, protože se neustále snaží zlepšovat environmentální a sociální udržitelnost svých výrobků. Snižují uhlíkovou, chemickou i vodní stopu a zároveň se starají o lidi, které jejich boty vyrábí.