Nápady, které potřebují vaši podporu

Čerstvé projekty

Jan Bouška, 24. 3. 2020
Další článek

Vyzvali jsme vás, abyste nám posílali informace o vašem projektu, ať už jste jednotlivci, spolky nebo firmy, které stejně jako my řeší, jak dostát svým závazkům. Děkujeme za vaše emaily. Na této speciální stránce budou postupně přibývat skvělé iniciativy, které podle nás potřebují vaši podporu, protože se dostaly do nelehké situace.

Pokud chcete svůj nápad rozšířit mezi co nejvíce lidí, můžete nám stále napsat. Více informací naleznete v původním blogpostu TADY.

  • GoOut

    GoOut je místo, kde člověk začíná svou cestu za kulturním zážitkem. Žádná jiná platforma nenabízí více vstupenek na tolik výstav, koncertů nebo divadelních představení. Se zákazem hromadných akcí však přišlo rušení všech eventů. Bez prodeje vstupenek přichází GoOut o živobytí. Podpořit je můžete dvěma způsoby - nákupem otevřené vstupenky na jakoukoliv budoucí akci nebo přímým dárcovským příspěvkem. Objevte všechny příležitosti na tomto odkaze.

  • Energii lékařům

    Parta mladých lidí se v čele s vědcem Janem Lukačevičem rozhodla vzít věci do vlastních rukou a zahájila sbírku na rychlý příjem energie pro všechny zdravotníky. Dohromady mají za cíl alespoň trochu ulehčit náročné služby zdravotníků a dodat jim rychlou vzpruhu díky balíčkům "první pomoci". Balíček obsahuje MANA drink, dvě tyčinky Mixit a shot od Goodlok. Můžete ho zakoupit za 120 Kč. Musíme si pomáhat. Jde o lékaře, sestřičky a zdravotnické pracovníky, kteří každý den, každou hodinu bojují s pandemií koronaviru. Tuto snahu jim aspoň trochu oplaťme.

  • AutoMat a Do práce na kole

    AutoMat je neziskový spolek, který se věnuje rozvoji infrastruktury pro cyklistickou dopravu, a letos pořádá již 10. ročník výzvy Do práce na kole. Během této měsíční výzvy, do které se můžete zapojit i se svými kolegy, musíte zvolit jako dopravní prostředek jakoukoli bezmotorovou formu dopravy. Zlepšíte si tak nejen svou kondici a náladu, ale přispějete k čistšímu ovzduší. Ke každé registraci navíc získáte sustainable tričko s krásným potiskem od Jaromíra 99. Trička s certifikátem GOTS jsou vyrobená z organické bavlny a recyklovaného polyesteru. Do práce na kole se možná přesune z původního květnového termínu, ale trička už čekají pro všechny, kteří by se chtěli registrovat.

  • Korkie yoga

    Oslovila nás nadšená podnikatelka, která investovala čas i peníze do svého nového projektu Korkie yoga. Spustila eshop, ale bohužel po měsíci fungování přišel koronavirus. Chceme jí alespoň trochu pomoct. Díky Korkie jógamatkám je možné mít přírodu pod nohama. Vyrábí je totiž z přírodních a recyklovaných materiálů. Za každou zakoupenou karimatku navíc ve spolupráci s neziskovou organizací zasadí jeden strom.

  • Kapsle

    Karolína Jeřábková je mladá designérka, která prodává zajímavý produkt Kapsle. Její prodeje ale v současné situaci rychle klesají, a proto nám napsala. Rádi její eshop i instagram nasdílíme (@karolinajerabkova_design), protože tento set na domácí přípravu filtrované kávy vás určitě zaujme. Skládá se ze dvou částí - filtru a hrnečku. Stačí jenom namlít čerstvou kávu, přidat papírový filtr a za chvíli už si můžete vychutnat svou oblíbenou kávu.

  • Silent Nature

    Zavřené střední školy ovlivňují studenty po celé České republice. Jan Kaláb tento čas navíc věnuje svému projektu Silent Nature. Cílem projektu by mělo být seznámení společnosti a hlavně mladé generace s problémy týkajícími se životního prostředí. Věří, že by svými originálními prezentacemi pro školy motivoval ostatní k šetrnějšímu chování. A my mu fandíme! Aktuálně pracuje na tvorbě webových stránek. Pokud byste ho chtěli podpořit nebo pomoct, napište mu na email jankalabfoto@seznam.cz

  • Výstava fotek Filipa Bezděka

    Filip Bezděk aka Pippo (@pippoimages) je fotografem z Pardubic a zaměřuje se hlavně na sportovní fotky. Napsal nám s prosbou o sdílení Hithit kampaně, kterou vytvořil s cílem získat 50 000 Kč na svou první výstavu pojmenovanou 11. Jedenáct fotek a jedenáct příběhů. Podle Filipa je mít vlastní výstavu snem každého fotografa. A my bychom mu chtěli pomoct ten jeho sen uskutečnit.

  • Kar.ma design

    Karolína a Markéta (@kar.ma_designcz) jsou dvě sestřenice, které společně tvoří produkty s minimálním odpadem, protože využívají washpaper. Aktuální situace jim však znemožňuje, aby jezdily na designové trhy a nabízely svoje výrobky. Washpaper vzniká smícháním přírodního latexu a celulózy využité z odpadu při zpracování dřeva. Dokážou z něho vyrobit bag na jógamatku, obal na knihu, cestovní obal na brčko, kosmetické taštičky a taky květináče. Karma je zdarma a podporou Karolíny a Markéty si ji určitě vylepšíte.

  • Peelo

    Seznamte se s Peelo, ekologickým obalem na potraviny vyrobeného v Bratislavě z včelího vosku a bavlny. Vývoj tohoto skvělého produktu trvalo Martině s přítelem více jak rok a před Vánoci s ním šli ven. Začali spolupracovat s různými obchody, ale koronavirus zkřížil cestu veškerým plánům na letošní rok. Prodeje z e-shopu se snížily na minimum. My ve Freshlabels věříme, že vás tento kompostovatelný obal zaujme a budete si do něj chtít balit každý den svačinu.

  • Pomůžeme.si

    Pomůžeme si spojuje ty, kteří chtějí nezištně pomáhat, s lidmi, kteří si z nejrůznějších důvodů nemohou obstarat základní potřeby, jako je nákup nebo třeba venčení psa. Koordinaci dobrovolníků a neziskovek dělají efektivně, a proto lidem umožňují snadno a rychle dostat pomoc. Aktuálně se již přes Pomůžeme si zaregistrovalo 1518 dobrovolníků a zapojilo 9 dobročinných organizací. Pokud se chcete stát dobrovolníkem nebo naopak dobrovolníky potřebujete, Pomůžeme si je platforma pro vás.

  • Kde vaří

    Během posledních 3 týdnů jste si určitě už položili otázku: “A kde vaří?”. Můžeme vás ujistit, že v tom nejste sami. Napsal nám totiž Aleš, který se svým týmem spustil službu Kde vaří, která se zaměřuje na restaurace nabízející výdejní okénko nebo rozvoz. Na jejich mapě si můžete najít ten svůj podnik, kterému chcete pomoci zvládnout krizi, a ještě se navíc skvěle najíte. Pokud svou oblíbenou restauraci nenajdete, můžete týmu Kde vaří pomoct a přidat ji do mapy. Už víte, co budete mít zítra k obědu?

  • Sme pripraveni

    Jsme moc rádi, že nám poprvé napsal i slovenský projekt, který vznikl na popud mediků a lékařů pod záštitou hackvirus.sk. Sme pripraveni (@smepripraveni.sk) propojuje zdravotnické dobrovolníky s konkrétními institucemi (nemocnice nebo polikliniky). Organizační tým si uvědomuje, že slovenské zdravotnictví čelí velké výzvě, protože už teď jsou jejich lékaři a sestry vytížení na maximum. Sme pripraveni hledá mediky, zubaře, fyzioterapeuty, ošetřovatele i další lidi se zdravotnickým vzděláním. Aktuálně již přes Sme pripraveni pomáhá 778 dobrovolníků a zapojilo se 44 institucí.

  • Mala pomáha

    Když nám napsala Masha svůj příběh, hned jsme věděli, že ji chceme podpořit. Z Rakouska si před 3 týdny nedovezla jenom první místo v taneční soutěži, ale taky Covid-19. Tím, že u ní nákaza prvních 7 dní probíhala bez symptomů, přišla do kontaktu se spoustou lidí. Jakmile však měla test na koronavirus pozitivní, dostala se do karantény. Chtěla ze své situace vytěžit to nejlepší, a tak s kamarádkou vytvořila návrhy na trička a tašky jako upozornění na současnou situaci. Motivy se snaží upozornit na to, že je potřeba se chovat tak, jako byste nemoc už měli, a proto jednat ohleduplně ke svému okolí. A hlavně, že porušování pravidel od vlády vůbec není cool. Na Instagramu @mala.pomaha zjistíte, jak si zakoupit tričko nebo tašku, a tak tento projekt podpořit.

  • POMOC LIDEM BEZ DOMOVA

    Oslovil nás Jakub Modes z Ústí nad Labem, který pracuje na projektu Azylaky, jehož cílem je vytvořit mapu azylových domů v České republice a díky tomu usnadnit přístup k informacím pro lidi v nouzi nebo pro ty, kteří chtějí pomáhat. Poprosil nás o sdílení jeho Facebookové stránky, kde se aktuálně věnuje podpoře služeb a jednotlivců, co fungují jako podpora během karantény (Charita Ústí, Dobrovolnické centrum apod.). A zároveň nezapomíná na lidi bez domova, kteří nyní potřebují hlavně roušky, aby se mohli chránit.

  • Hrajeme do oken

    Hrajeme do oken přináší rozptýlení lidem který musí být doma od hudebníků kterým chybí publikum. Diky tomuhle projektu si lidé mohou vychutnat koncerty klasické i populární hudby přímo u sebe na dvorku. Kromě toho organizují i koncerty v nemocnicích čí domovech pro seniori.

  • Holešovická Šachta Digital Gallery

    Galerie Holešovická Šachta na svém webu zveřejnila množstvo audiovizuálních děl, od mladých Českých autorů, ze svého archivu. Pokud vám v karanténě chybí trochu toho kulturního života, zkuste navštívit Šachtu online.

V případě zájmu nám, prosím, pošlete info na email jsmevtomspolecne@freshlabels.com včetně případného vizuálu a/nebo textu, který chcete poslat dál.