Představujeme Freshlabels Loop

Co s oblečením, které už nenosíte?

Jan Bouška, 12. 10. 2020
Další článek

Děláme další krok na cestě k větší udržitelnosti – představujeme službu Freshlabels Loop. Hlavním pilířem projektu, na kterém jsme pracovali v posledních měsících, je výkup použitého oblečení a batohů zakoupených ve Freshlabels, pro které budeme hledat nový život. Jednou z cest bude i second-hand, který plánujeme v blízké budoucnosti otevřít.

I když pro zákazníky důsledně vybíráme kvalitní produkty z prémiových materiálů, které můžou sloužit dlouhou dobu, je nám jasné, že každý produkt časem může přestat sedět, ať už velikostí, střihem nebo stylem. Náš nový projekt cirkularity oblečení a batohů pod názvem Loop umožní našim zákazníkům do vybraných pražských poboček (Jindřišká, M. Horákové) přinést k odkoupení nošené, ale stále funkční produkty od Freshlabels značek. Na místě za ně vystavíme speciální Loop kredit, který lze použít na nákup nového oblečení a doplňků. Naším cílem zároveň bylo nastavit celý systém opravdu jednoduše a rychle, což se nám, věříme, podařilo.

“Přemýšleli jsme, jak dát námi prodanému zboží další smysl a přispět tak ke snížení zbytečné zátěže na životní prostředí a uvědomili jsme si, že bez zapojení našich zákazníků to nepůjde. Není nám jedno, jak a kde končí věci, které nabízíme, a zároveň chceme naše zákazníky vést k myšlence cirkulární ekonomiky.”

Jakub Veselský, CEO

Ve druhé fázi projektu vykoupené produkty nabídneme v našem vlastním second-handu. Těm, u kterých další prodej nebude možný, zajistíme jinou formu upcyklace, recyklaci nebo je darujeme potřebným.

“Věřím, že k tomuto přístupu budeme inspirovat také jiné subjekty nejen z módního segmentu a naše aktivita tak bude mít mnohem větší dopad.”

Barbora Geršlová, Head of sustainability