Aevor Ready to Proof

100% recyklovanější batohy

Jan Bouška, 23. 2. 2020
Další článek

Recyklace je jedním ze základních pilířů AEVOR udržitelné strategie, kterou chtějí minimalizovat svůj dopad na životní prostředí. Proto pro výrobu vnější vrstvy batohů nové kolekce SS20 používají materiály se 100% podílem recyklovaných PET lahví.

Mladý německý brand AEVOR vyrábí nejen stylové batohy a tašky, ale i praktické, adaptabilní společníky vhodné pro každodenní cesty nebo netradiční dobrodružství.

AEVOR přistupuje k celému výrobnímu procesu zodpovědně a snaží se stále zlepšovat své produkty.  V této nové kolekci přešli k PFC free produkci. PFC neboli perfluorokarbony je skupina látek, která na uhlík váže chlor a používá se na výrobu nepromokavých membrán. U některých PFC však byly prokázané nepříznivé a zdraví škodlivé účinky. PFC materiály navíc nejsou vůbec rozložitelné. AEVOR vymyslel způsob, jak ponechat batohy nepromokavé (vodní sloupec 13 000 mm) a zároveň nepoužívat tento typ látek.

AEVOR díky všem zavedeným opatřením zmenšuje množství nevyhnutelného ekologického znečištění, protože klesá spotřeba přírodních zdrojů a vzniká méně emisí CO2. AEVOR je navíc součástí organizace Fair wear, která napomáhá značkám zlepšovat podmínky pro své pracovníky. Proto si můžete být u všech produktů tohoto brandu jistí, že každý, kdo se podílel na jejich výrobě, pracuje v bezpečném prostředí. Všechny AEVOR produkty jsou schválené PETA. Tento certifikát potvrzuje, že žádné komponenty nemají živočišný původ.

“Nová kolekce AEVOR je důkazem inovace, kvality a zodpovědnosti.”

AEVOR Proof batohy najdete ve 3 různých variantách – Travel Pack, Trip Pack a Daypack.

Travel Pack Proof – unikátní rolltop, 2 samostatné oddíly, rozšiřitelný z 38 l až na 45 l, ideální jako příruční zavazadlo

Trip Pack Proof – rozšiřitelný z 26 l až na 33 l, ideální pro denní nošení nebo jízdu na kole

Daypack Proof – vrchní přímý vstup do hlavní kapsy, rozšiřitelný z 18 l až na 28 l