Millican Core Collection

Každodenní sustainable backpack

Freshlabels, 10. 4. 2020
Další článek

Brand, který přemýšlí nad udržitelnou výrobou a uvědomuje si dopad jednorázových plastů na životní prostředí, navrhl novou kolekci pro urban travellery. Millican si vzal 26 plastových lahví, zrecykloval je a vytvořil z nich batoh. A tak vznikla Core kolekce, jejíž základní tkanina je vyrobena ze 100% plastového odpadu z PET lahví.

Kolekce poukazuje na dopad naší každodenní činnosti a vyzývá svou myšlenkou k odpovědnosti. Batohy a tašky v jednoduchém praktickém stylu jsou vyrobeny ze 100% recyklovaného PET – jeden je až z 26 lahví. Použitá tkanina je voděodolná a bez nerozložitelných fluorokarbonů, které se běžně k vnější ochraně před vodou používají. Všechny modely mají certifikaci Blue Sign a jsou veganské. 

“Jsme zodpovědní za svou minulost, přítomnost i budoucnost.”

Millican Dalton se na počátku 20. století rozhodl vyměnit svůj londýnský byt za jeskyni v Lake District, hornaté krajině na severozápadě Anglie. Žil v souladu s přírodou, vyráběl si vlastní oblečení, stany i ruksaky. Po tomto muži nese brand Millican své jméno.

Žít naplno, vědomě a hlavně po svém. Vášní a zároveň životním stylem zakladatelů značky bylo cestování, proto se zrodila idea začít vyrábět kvalitní batohy, aby si každý mohl žít své vlastní dobrodružství. Všechny materiály používané pro výrobu jsou přírodní a hlavně udržitelné, aby nezatěžovaly životní prostředí. Zároveň jsou osvědčené napříč historií horolezectví, jako je třeba organická bavlna impregnovaná voskem, co nejméně chemicky ošetřená kůže, vlna, nerezová ocel a především recyklovaný polyester.

Praktické a lehké batohy z kolekce Core jsou navržené pro jednodušší a funkční cestování. Do hlavní kapsy s polstrovanou přihrádkou se vejde 15″ notebook a výbava na vaše každodenní objevování. Do přední kapsy můžete dát svou láhev s vodou a klíče.

Svůj Millican Core batoh si můžete vybrat ze 2 různých velikostí (15 l nebo 20 l) ve 4 barevných variantách.