Co s sebou na týden, víkend nebo jeden den

Tipy a triky na balení

Jan Bouška, 8. 6. 2020
Další článek

Spolehlivé vybavení je základ každého vydařeného výletu. Ulehčí vám všechny cesty a ušetří spoustu starostí. Proto jsme vybrali ty nejpraktičtější zavazadla a doplňky, které se hodí na jednodenní výlet, víkendový getaway nebo vícedenní dovolenou. Věříme, že je využijete při objevování České republiky i zahraničních zemí, do kterých je nyní už možné vycestovat.

Poslední, co chceme řešit na nějakém výletě, je prasklý popruh na batohu, urvané kolečko na kufru, vyteklý šampon přes všechno oblečení nebo ztracený mobil. Jak tomu předejít? Organizovanost při balení. Nechali jsme se inspirovat skautským heslem „Buď připraven!“ a dali dohromady produkty, které vám ulehčí a zpříjemní život na cestě.

Vícedenní dovolená

Kufr na čtyřech kolečkách
Čtyři kolečka na kufru jsou must-have, zjednoduší vám pohyb po letišti, nádraží i v hotelu, to nám věřte! Kvalitní kufry s odolnou skořápkou a teleskopickou rukojetí vyrábí Herschel Supply nebo Horizn Studios.

Malý batoh na kratší výlety
Pokud zůstáváte delší dobu na jednom místě, odkud podnikáte kratší výlety, vezměte si s sebou menší batoh, do kterého dáte pouze to nejnutnější. Patagonia Arbor Market Pack je voděodolný, vyrobený z recyklovaného polyesteru a vejde se vám do něj i laptop, který doporučujeme dát do obalu, aby se nepoškrábal. Naším favoritem je unikátní upcyclované pouzdro od značky Freitag.

Packing cubes
Existuje něco, co by vám v kufru ušetřilo místo a pomohlo s organizací prostoru? Ano! Jsou to packing cubes neboli balící kostky. Dají se využít na oblečení, elektroniku nebo kosmetiku. Horizn Studios vyrábí větratelné packing cubes v různých velikostech, které se nerozpářou, dlouho vydrží a perfektně sedí do každého kufru.

Průvodce
Pro příznivce turistických průvodců máme dobrou zprávu. Nakladatelství Gestalten nebo Phaidon vydává rady a tipy pro evropské metropole, které vám pomohou z vašeho pobytu vytěžit maximum. Dozvíte se o místním životě, umění, jak si vychutnat architektonické památky bez davů, kde nejlíp složit hlavu nebo kde je nejbližší nonstop večerka a co v ní rozhodně nekupovat.

Víkendový getaway

Velký batoh
Travel Pack od německého brandu Aevor je propracovaný rolltop batoh s vodoodpudivým svrškem z recyklovaných PET lahví. Má 2 samostatné oddíly, dá se rozšířit z 38 l až na 45 l a poslouží vám jako ideální příruční zavazadlo. Využijete ho nejen na urban dobrodružství, ale i do přírody na delší treky, na kterých určitě využijete odjímatelný bederní pás. Láhev s pitím můžete vložit do boční síťované kapsy nebo připnout na přední popruhy díky kovové karabině.

Kosmetická taštička
Všechny své hygienické produkty sbalte do jedné kosmetické taštičky. That’s it. Jednodušší a efektivnější tip pro vás nemáme. I když… Nezapomeňte na kartáček!

Energie sbalená na cesty
Je libo vepřové se zeleným pepřem, kari se zeleninou, kroupové rizoto nebo těstoviny s gorgonzolou? Díky Lyo food můžete uspořádat hostinu s kamarády úplně kdekoliv. A jako dezert si přibalte třeba Tatranky. 😉

Jednodenní microadventure

Batoh s vnitřními přihrádkami
Elegantní a jednoduchý batoh, ve kterém si můžete perfektně zorganizovat všechny své věci, je Cubik Grand od značky pinqponq. Nemá pouze jednu přihrádku na laptop, ale dokonce další dvě na tablet nebo dokumenty. Do kapes na zip pod víkem můžete schovat sluneční brýle a do prostorné spodní kapsy se vám vejdou nabíječky a další kabely. Můžete si k němu pořídit i pláštěnku s reflexním pinqponq logoprintem. Jestli se dá zamilovat do batohu, tak je tenhle ten pravý.

Jídlo a pití
Na co rozhodně nesmíte zapomenout? Na čaj ve Frank Green termohrnku v nepříznivém počasí nebo na osvěžující vodu s ledem v Hydroflask při letních vedrech. Jako zdravou svačinu si zabalte lyofilizované jahody (100% přírodní). Existuje studie, která potvrzuje, že placatka na túře v horách zvyšuje výkonnost. Dobře, to jsme si vymysleli. Placatku od Men’s Society si s sebou ale určitě přibalte, protože to, čím ji naplníte, vám zaručeně zvedne náladu.