Editorial

Udržitelné spodní prádlo okem Šimony Müllerové

Freshlabels, 7. 2. 2020
Další článek

Nadčasové, kvalitní, pohodlné – takové jsou značky udržitelného spodního prádla, které na Freshlabels máme. Objevte the nude label, Baserange a Aikyou v našem nejnovějším editorialu.

Vize značky Baserange, která se zrodila v roce 2012, je snadno srozumitelná. Kvalitní přírodní nebo recyklované materiály, jednoduché linie a siluety. Basic kousky, které nepodléhají sezonním trendům, ale jsou nadčasové a usídlí se tak ve vašem šatníku na delší dobu.

Naleznete v ní především spodní prádlo, které se nese přesně v duchu vize brandu. Jednoduchost, pohodlí a recyklované a přírodní materiály. Celou filozofii značky podporuje to, že neretušují žádné ze svých fotek, čímž podporují body positivity.

Značka the nude label už od roku 2014 vyrábí udržitelné spodní prádlo. Kromě vysoce kvalitních materiálů z udržitelných zdrojů a lokální výroby se drží ještě jednoho zásadního principu. Šíří myšlenku ,,body positivity“ – všechny produkty jsou vyráběny v široké škále velikostí od XS až po XL a foceny na všech typech postav, bez retuší a předsudků.

Myšlenka založení značky the nude label přišla k jejím zakladatelům v době, kdy bydleli v Londýně. To, co je nejvíce inspirovalo, byl jeho multikulturalismus – kombinace tváří, jazyků a společenského života. Jakmile byl projekt připravený, rozhodli se vrátit do španělské Valencie a začít na něm pracovat. Klíč ke všem designům je harmonický životní styl v místě, kde se pobřeží Středozemního moře střetává s horami.

Mladý německý sustainable brand Aikyou je pojmenovaný podle japonského ženského jména, jehož význam znamená lásku, šarm a respekt. To jsou stěžejní body charakteristiky a filozofie značky s vášní pro spodní prádlo. Specializuje se na podprsenky pro menší poprsí – Aikyou je ztělesněním sebevědomé ženy, která se nemá za co stydět a chce podtrhnout své přednosti.

Jejich nejpoužívanější textilií je superměkká Fairtrade bavlna, jejíž vlákna jsou předena v Baden-Württenbergu, kde probíhá téměř celý výrobní proces. Poslední kroky a kompletace se pak odehrávají v Chorvatsku, takže se veškeré aspekty výroby nesou v duchu udržitelnosti, ekologie a v neposlední řadě i kvalitního zpracování.

foto: @simoneloza

models: @vell_sv & @emarybarov