Nejhezčí dárky jsou zážitky

Vytáhni mamku ven, na kafe, za uměním

Freshlabels, 6. 5. 2024
Další článek

Kytička, nějaká pozornost. Dárek a přání maminky určitě potěší. Nejhezčí dárek je za nás ale společně strávený čas. Vytáhněte mamku, ať už vaší nebo vašich ratolestí ven a za trochou kultury nebo dobrým kafem a užijte si čas spolu. Máme pro vás pár tipů po Praze.

Přemýšlíte, čím letos potěšit maminku, ať už vlastní nebo tu vašich prcků? Z Freshlabels pro vás máme pár tipů, po čem letos sáhnout, pokud nechcete pokoukávat po klasických dárcích – zážitky a společný čas. Koukněte, kam s mamkou vyrazit za něčím dobrým i kulturou.

Pastva pro oči
Co je víc, než sdílet hezkou chvíli a dechberoucí výhled? Pokud už nechcete znovu chodit na Vyšehrad, podél řeky nebo na klasickou Petřínskou vyhlídku, máme pro vás tři tipy na naše oblíbené a ne úplně profláklé výhledy na Prahu. Číslem jedna je pro nás vyhlídka Baba, která přeje procházkám, piknikům i večernímu posezení při západu slunce. V okolí navíc můžete objevovat i zajímavou architekturu. 

Pokud se vám nechce na kraj města, zkuste vyhlídku z trojských vinic, kde je při západu jeden z nejkouzelnějších pohledů na město. Evergreenem s různými možnostmi a pohledy je pak náš třetí oblíbený spot, Vítkov, kde záleží jen na vás, jaký výhled na město zvolíte, stačí se projít a vybrat to nejzajímavější místo pro vás.

To nejlepší na výlety po městě

Pro mozkové a kulturní buňky

Co se třeba společně projít za trochou kultury nebo zajímavými setkáními? Naším oblíbeným spojencem a inspirací na zajímavé výstavy, akce nebo i třeba live podcasty, jsou naši kamarádi z Dudes and Barbies, ke kterým můžete za uměním i eventy vyrazit hned na několik zajímavých míst. Naším oblíbeným místem je Radlická kulturní sportovna – místo, kde si kromě dobré kávy můžete dát i porci inspirace. Každé pondělí můžete třeba zajít na zajímavý live podcast nebo vyrazit za venkovní akcí.

Pokud máte Radlickou z ruky, dobrou kávu i umění potkáte i na Vinohradech v GRAMu, kam můžete mamku vzít i na super snídani nebo brunch. A lásku procházející žaludkem uspokojíte i ve Vnitroblocku a Kavárně co hledá jméno, kde potkáte díla českých a slovenských tvůrců a další výtvarné kousky. Proč na místa zavítat? Nás si získala a dostávají dobrou kávu, udržitelnou gastronomií opřenou o kvalitní lokální suroviny, ale i estetikou a programy jednotlivých míst. 

Radlická kulturní sportovna

Vzhůru do nekonečna

Pokud vaše mamka radši utíká z města pryč, i s tím vám poradíme. Prvním tipem jsou za nás Mikulovská panoramata. Jižní Morava totiž nejsou jen sklípky, ale taky spousta super míst na výlety. Jedním z nich je třeba i malebné město Mikulov, kde můžete navštívit krásný zámek nebo si dát víno v jednom z tamních vinařství. Pokud se tam vydáte, nesmíte vynechat ani výšlap na Svatý kopeček. Je to sice docela fuška, ale odměnou vám bude nejhezčí pohled na celý Mikulov. A když si vezmete s sebou něco na zub, můžete si nahoře udělat i piknik.

Naším dalším oblíbeným místem je sever Česka, hlavně Jizerky. Vodní nádrž Černá Nisa kousek od Bedřichova leží ve výšce 775 m n.m. a je tak nejvýše položenou přehradou Jizerských hor. Její rozloha je asi 42 hektarů, což odpovídá přibližně 60ti fotbalovým hřištím. Můžete se v ní vykoupat a přespat někde v okolí pod širákem.

A nebo prostě píchněte prst do mapy nebo vyražte prvním vlakem nebo autobusem, který vám po příchodu na nádraží pojede, dobrodružství zaručeno. 

To nejlepší do přírody