Pohodlné, stylové, funkční, dovolenkové

Outfity na dovolenou

Barbora Horáková, 20. 6. 2023
Další článek

Dovolenky se blíží. Jedete k vodě? Do hor? Obojí? Ideálka. Máme pro vás trochu svěží inspirace na outfity k vodě a do hor, které můžete vzít letos s sebou.

V tomhle outfitu kombinujeme pohodlí se vzdušností. Komfort těla, komfort mysli. Bavlněné šortky Thinking MU a světlé tričko Armedangels je pro nás letní uniformou značka ideál. K tomu ladíme pantoflíčky od Birkenstock jako jasnou klasiku, která už v žádném botníku pod sluncem nesmí chybět. Základ je taky ochránit oči a hlavu, k tomu jsme zvolili brýle Komono a Carhartt bavlněnou kšiltovku, kterou jako skvělý unisex piece můžete sdílet třeba i se svým klukem.

Patagonia kraťasy jsou nejlepší univerzální kousek, pokud se chcete po procházce ve městě smočit v moři nebo potoce. Na suchu kraťasy, ve vodě plavky. Stejně obojživelné jsou i Teva sandále, které se dají kombinovat i k dlouhým kalhotům nebo je můžeme vytáhnout na lehčí túru. Tričko Thinking MU je jako bílé triko základem skříně každého, bílá barva nepohlcuje světlo a tudíž je v ní o něco chladněji než v tmavých kouscích. V horku je nutné krýt si hlavu a kšiltovek a klobouků podle nás není nikdy dost. A abychom nezapomněli na sváču a ručník, jako ušitá k tomuhle fitu padne pořádná plátěná od The North Face, kam se vejde kromě lahve a plavek třeba i celý meloun.

Naše Veja Venturi jsou oblíbeným univerzálním modelem pro sportovní look ke každé příležitosti, který je skvělý na běhání po městě i mezi lesy. Správný outfit na výlet by neměl postrádat vrstvu merina v podobě Icebreaker trička, které naše tělo pomůže udržovat v adekvátní teplotě. The North Face kraťasy jsou skvělou volbou kalhot, jelikož díky tenké vrstvě zbytečně nehřejí a zároveň svou elasticitou nijak neomezují pohyb z hřebene na hřeben. Celý outfit je završen Patagonia voděodpudivou bundičkou do každého počasí – a to ve stylu.

Švédská značka Fjällräven je naší osvědčenou klasikou právě díky svému skvělému vybavení do hor. Anorak bunda je jedním z našich oblíbenců, když přijde na boj se živly a tak nesmí chybět v pořádném horáckem outfitu. V kombinaci se vzdušnými Patagonia kraťasy a lehounkými On botami se jedná o perfektní spojení funkce a stylu, které oslní i medvědy. Abychom zachovali koncept vybavení lehkého jako pírko, zvolili jsme Icebreaker merino triko, které pomůže zahřát nebo i schladit.