Styl a funkčnost pro urban cyklisty

Po městě na kole

Vendy Müllerová, 12. 5. 2023
Další článek

Cestování na kole se stává stále populárnějším způsobem dopravy ve městech po celém světě. Je ekologické, zdravé a často rychlejší než jiné formy dopravy ve městském prostředí.

Na kole můžete vyrazit nejen do práce nebo na odpolední kávu, kolo je také skvělý dopravní prostředek při návštěvě jiných měst a zemí. Trend sdílených kol, který cestování na kole po cizích městech zásadně ulehčuje, je rozšířen skoro v celé Evropě. Mezi top města pro urban cyklisty patří například Kodaň, Amsterdam, Antwerpy, Bordeaux a mnoho dalších.
Buďte připraveni sednout na kolo kdykoliv a kdekoliv. Objevte stylové a funkční doplňky, které jsou ideálním společníkem pro cestování na kole.

Batohy

Na městskou jízdu do práce nebo sightseeing stačí, aby měl batoh několik základních vlastností jako jsou:

  • odolný a pokud možno nepromokavý materiál
  • kapsa na notebook nebo knihu
  • pohodlné  popruhy a polstrovaná záda

Našimi favority mezi batohy na kolo jsou značky: FREITAG, Ucon Acrobatics, Aevor a The North Face.

Ledvinky

Občas na cestu potřebujete jen pár drobností a obejdete se jen s ledvinkou. Ledvinka na kolo by také měla splňovat několik důležitých funkcí, zejména mít:

  • zapínací kapsu na nejdůležitější věci
  • nastavitelný popruh pro pohodlnou jízdu
  • kvalitní a pokud možno nepromokavý materiál

Zde je pár našich oblíbenců:

Tašky

A pokud batohy nejsou vaše první volba a ledvinka nestačí, nebojte se na kolo vyrazit s taškou. Při výběru tašky na kolo je důležité, aby se dala na tělo upevnit tak, aby vám při jízdě nepřekážela. To může být trochu oříšek, ale máme pro vás pár tipů od výrobců, kteří na cestování na kole rozhodně mysleli.