Sbalte se kdykoliv, kamkoliv

Ready to travel

Vendy Müllerová, 21. 4. 2023
Další článek

Prodloužené víkendy, pěkné počasí a blížící se léto čím dál více vybízejí k cestování. Láká vás spíše Prodloužený víkend v přírodě, na otočku do nového města nebo krátký roadtrip? Fantazii se meze nekladou. Při plánování cest je klíčovou součástí přípravy výběr vhodného zavazadla. V závislosti na délce cesty, typu dopravy a destinaci se mohou vaše nároky na zavazadlo lišit. Tak to vezměme postupně.

Výlet za kulturou

Chystáte se na pár dnů objevovat novou kulturu a poznávat krásy jiné země? Ať už vás to táhne spíše do města nebo přírody, šikovně se sbalit je důležité. Zavazadla na cestu do neznáma by měla být praktická, funkční a samozřejmě i stylová. Batoh, který vezmete i do letadla a na místě vám poslouží na všechny procházky a výlety, je základ. Důležité drobnosti můžete dát do ledvinky, kterou máte stále u sebe a pak už se stačí jen rozhlížet kolem sebe a uživat si.

Útěk do přírody

Ze života ve městě je občas potřeba utéct. Kam? Za čerstvým vzduchem do přírody. Výbava na outdoorové cesty by měla být hlavně funkční. Ideální jsou lehké nepromokavé a odolné kousky s nastavitelnými popruhy a dostatkem kapes a úložného prostoru.

Road Trip

Sbalit se na road trip je trochu oříšek, protože tetris z batohů a tašek v kufru se kvůli jedné věci nikomu rozdělávat nechce. Na více dnů do auta je proto nejlepší zabalit se do více zavazadel, ve kterých jsou věci přehledně srovnané a připravené na použití.

Městské toulky

Pokud toužíte chodit po památkách, kavárnách a navštěvovat muzea a galerie, chcete se zabalit nejen prakticky, ale i stylově. Batoh na mikinu, foťák a láhev, ledvinka na peníze a telefon, ale i originální víkendová taška, která perfektně doplní váš outfit.

Wellness pobyt

Cestování není jen o dobrodružství v přírodě nebo nekonečném chození po městě. Občas je důležité zvolit relax. Pokud se rozhodnete pro odpočinek třeba formou wellness retreatu, ideální zavazadla jsou lehká, plná kapes na drobnosti a nebo taková, která jsou dělaná třeba i speciálně na jogamatku.