Pavel a Matej vybírají

10 nejlepších batohů na kolo

Jan Bouška, 3. 6. 2020
Další článek

I like to ride my bicycle, I like to ride my bike. Freddie věděl už dávno, že kolo je jeden z nejlepších dopravních prostředků. Naši kolegové Pavel a Matej to vědí také a proto pro vás vybrali a ostestovali 10 těch nejpraktičnějších batohů pro vaši každodení cestu na kole. Bicycle, bicycle race!

Chrome Industries Urban Ex Sling 10 l

Chrome Industries vyrábí funkční a kvalitní produkty. Jejich batohy rozhodně nesmí ve výběru chybět, protože tenhle brand se původně soustředil pouze na cyklo vybavení! Tento nepromokavý sling můžete nosit jako crossbody nebo okolo pasu. Crossbody má objem 10 l, ale dá se i zmenšit. Je velmi lehký, ale zároveň odolný. Švy jsou zatavené radiofrekvenčním svařováním, což zaručuje extrémní voděodolnost.

Patagonia Stormfront Roll Top Pack

Absolutně nepromokavý batoh Patagonia Stormfront je odolný stejně jako uniforma stormtrooperů. Termoplastický polyuretan chrání svršek batohu, který zaručuje maximální voděodolnost. Objem se dá přizpůsobit díky rolltop otevírání zeshora. Poutka a šněrování vepředu vám umožní přichytit bundu nebo další vybavení. Pro maximální stabilitu slouží hrudní a bederní popruh.

Millican Smith Roll Pack 15 l

Odolný Millican Smith z kolekce Maverick je vyrobený z kvalitních vodoodpudivých udržitelných materiálů. Nejdůležitější věci se dají schovat to boční kapsy na zip s vnitřní karabinou na klíče. Smith má odnímatelný hrudní i bederní popruh, které se dají odepnout. Na batoh můžete připnout světlo a taky využít skrývatelný reflexní popruh.

Brooks England Pickwick Hard Leather 26L

Premium Pickwick batoh od značky Brooks England je vyrobený z exkluzivní kůže vyčiněné za použití rostlinných látek. Kůže má skvělé vodoodpudivé vlastnosti a navíc časem získá krásnou patinu, takže váš batoh bude 100% unikátní. Rolltop systém se narozdíl od jiných batohů nezavírá dopředu ale dozadu, což dodává batohu elegantní look. A navíc by se vám do něj vešlo klidně 7 výtisků Kroniky Pickwickova klubu. Win-win!

Chrome Industries Urban Ex Tombstone Pack

Pokud nechcete rolltop ale batoh na zip, kterému nevadí déšť, tento je pro vás ten pravý. Urban Ex Tombstone Pack je essential batoh ze stejné kolekce jako crossbody od Chrome Industries na začátku, takže má zatavené švy a nepromokavé zipy. Nepromokavost je zaručená i u malé kapsy nahoře, kam se vejde třeba mobil, protože je přes ní voděodolná klapka. Přední systém popruhů funguje jako ideální držák na U-lock zámek. Vevnitř najdete organizér i kapsu na laptop.

pinqponq Komut Medium

Seznamte se s naší batohovu novinkou pinqponq Komut. Tento sustainable batoh byl vytvořený speciálně pro cyklisty, takže v něm najdete spoustu užitečných vychytávek. Je lehký, dostanete se do něj zeshora i zepředu a vnitřek je přehledně zorganizovaný. Komut má navíc prodyšné ramenní popruhy s odjímatelným hrudním řemínkem. Pokud byste jeli na kole potmě, můžete využít schovatelný reflexní pruh, a v dešti zase připojenou pláštěnku. Matej má na sobě medium verzi, ale Komut je dostupný i ve velikosti large.

Aevor Trip Pack Proof

Trip Pack Proof od německého brandu Aevor je nepromokavý rolltop s vodoodpudivým svrškem (vodní sloupec 13 000 mm) vyrobeným z recyklovaných PET lahví a navíc bez nerozložitelných PFC látek. Je rozšiřitelný z 26 l až na 33 l a ideální pro jízdu na kole. Trip Pack má praktické přední popruhy a vyztužená záda. Dá se otevřít po celé délce ze zadního panelu a do boční síťované kapsy se vám perfektně vejde vaše láhev s vodou.

Côte&Ciel Adda

Ledvinku Adda jsme museli do našeho výběru zařadit kvůli inovativnímu designu značky Côte&Ciel. Svršek ledvinky je vyrobený z voděodolného materiálu, takže se s ní dá vyjet na kole do města nebo na rychlý výlet za každého počasí. Ergonomický tvar neomezuje v pohybu a dá se do ní jednoduše dostat, mobil a peněženku budete tak mít pořád při ruce. Díky reflexní oranžové barvě vás na silnici nikdo nepřehlédne a ještě se za vámi budou otáčet, aby viděli, co to máte za cool ledvinku!

Chrome Industries Barrage Cargo

Na batohu Barrage Cargo si nejvíce ceníme přední sítě vepředu, do které se vejde helma nebo jiný větší náklad. Venku má boční kapsy na zámek nebo na láhev s pitím. Je vyrobený z odolných materiálů a spodní část je dokonce zpevněná. Laptop sleeve končí v polovině batohu, což zaručuje skvělou ochranu vašeho počítače. S tímhle stříbrným batohem budete vypadat jako cyklo kurýr z New Yorku, máte na to i nohy?

Patagonia Black Hole Waist Pack 5 l

Tento Patagonia waist bag vyrobený ze 100 % recyklovaných materiálů můžete nosit kolem pasu nebo jako crossbody. Díky kompresním popruhům si můžete nastavit objem. Vevnitř je síťovaná kapsa a v přední přihrádce najdete karabinu na klíče. Zvenku jsou ještě navíc elastické kapsy vhodné například na láhev s pitím.

Matej má na sobě černou Topo Designs kšiltovku, Chrome Industries anorak, Carhartt kraťasy a Saucony boty.

Pavel má na sobě Topo Designs kraťasy i kšiltovku, Patagonia bundu a tričko, Converse boty a Obey ponožky.