3 tipy na nenáročné výlety po Česku

Stačí jen vyrazit

Jan Bouška, 18. 5. 2020
Další článek

Všechno kolem svádí k pořádným výletům. Zabalit si do batohu, vydat se za dobrodružstvím do přírody nebo do města a objevovat nová místa a zážitky. Připravili jsme si pro vás čerstvou inspiraci. Zeptali jsme se travel bloggerky Teru Menclové a „skauta z města“ Jakuba Maříka a přidali univerzální návod na neopakovatelné dobrodružství.

Jak se na takový výlet vybavit jsme vám sepsali v tomto článku, kde najdete 9 věcí, na které byste neměli zapomenout, když jdete ven. Teď už doopravdy stačí jen vyrazit. Nechte se inspirovat našimi tipy a začněte objevovat.

Mikulovská panoramata s Teru Menclovou

Jižní Morava nejsou jen vinný sklípky, ale taky spousta super míst na výlety. Jedním z nich je třeba i malebné město Mikulov, kde můžete navštívit krásný zámek nebo si dát víno v jednom z tamních vinařství. Pokud se tam vydáte, nesmíte vynechat ani výšlap na Svatý kopeček. Je to sice docela fuška, ale odměnou vám bude nejhezčí pohled na celý Mikulov. A když si vezmete s sebou něco na zub, můžete si nahoře udělat i piknik.

Více fotek od Teru najdete na jejím Instagramu @terumenclova.

Severočeské táboření s Jakubem Maříkem

Vodní nádrž Černá Nisa kousek od Bedřichova leží ve výšce 775 m n.m. a je tak nejvýše položenou přehradou Jizerských hor. Její rozloha je asi 42 hektarů, což odpovídá přibližně 60ti fotbalovým hřištím. To jen aby měli přehled i fotbalisti a diváci Cestománie. Můžete se v ní vykoupat (narozdíl od přehrady Josefův Důl je to tu povolené) a přespat někde v okolí pod širákem.

Jakuba můžete sledovat na jeho Instagramu @jakub_marik.

Nechte to osudu a hoďte si kostkou

Nevíte, kam se konkrétně vypravit? Nevadí! Zabalte si vše potřebné, sejděte se s kamarády na vlakovém nádraží a vezměte si s sebou i hrací kostku. Hoďte s ní. Padla vám šestka? Podívejte se na tabuli odjezdů a šestý vlak je ten váš! Je možné, že bude odjíždět každou minutu, takže rychle hoďte kostkou ještě jednou, abyste zjistili, na kolikáté zastávce máte vystoupit, a koupili si tu správnou jízdenku. Možná skončíte v Ústí nad Labem, ale taky se můžete dostat do Frýdku-Místku. Dobrodružství na víkend nebo jeden den ale máte zaručené. Dejte nám vědět, kam jste dorazili!